RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem klubber kan bli degradert

Foto: Thor Erik Schrøder/Scanpix
Sist oppdatert:
Klubbene må levere positive tall neste måned.

ULLEVÅL (Nettavisen): Mandag la NFF fram tallene, som viser at økonomien i norsk fotball er på bedringens vei.

Det er imidlertid flere klubber i Toppserien og Adeccoligaen som ligger i faresonen.

- Jeg vil uttrykke uro for utviklingen i Toppserien. En tredjedel av alle klubbene i ligaen står i fare for å miste lisensen, sier fotballpresident Yngve Hallén på mandagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Trondheims-Ørn, Kattem, Amazon Grimstad og Linderud/Grei er klubbene som står i fare for å bli degradert til førstedivisjon hvis lagene ikke kan vise til positiv egenkapital 31. oktober i år.

Det samme gjelder Adeccoliga-klubben Alta, som kan bli degradert til 2. divisjon.

Klubbene som ligger i faresonen må følge et finansielt oppfølgingssystem for å få orden på økonomien. Lisensnemnda har delt inn klubbene i tre kategorier - rødt, gult og grønt.

I Tippeligaen er det bare Fredrikstad som ligger i rød sone og må dermed fortsette å følge den finansielle handlingsplanen. Strømsgodset, Odd Grenland og Bryne har levert tall til gul kategori to ganger på rad og går dermed ut av oppfølgingssystemet.

Hallén er imidlertid klar på at tippeligaklubbene må fortsette å fokusere på å levere positive tall, selv om det har vært en god utvikling de siste årene.

- Tippeligaen er på ingen måte friskmeldt. Grønn sone (kategori 3) bør være målet for alle, og vi må ikke glemme dette arbeidet, selv om det har vært en positiv utvikling, sier Hallén.

I Adeccoligaen er seks klubber plassert i kategori 1 og ni i kategori 2, mens Bodø/Glimt har levert positive regnskapstall etter å ha gjort omfattende endringer og fått inn fersk kapital.

Driftsresultatet for Tippeligaen og Adeccoligaen gjenspeiler også den positive utviklingen. Inntektene er økt, mens utgiftene er kuttet. Inkludert spillersalg er driftsresultatet 11,5 millioner kroner, som er drøye 100 millioner kroner bedre enn på samme tid i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere