Gå til sidens hovedinnhold

Fem spillere får 10

Men hvem er egentlig best? Her er vurderingen av alle spillerne før El Clasico.

Lørdag kveld spilles El Clasico, kanskje sesongens største fotballkamp. I alle fall ifølge sportsavisen Marca.

De kaller allerede Real Madrid – Barcelona for «årtusenets kamp». Det handler om seriegull. Det handler for Reals del om å revansjere et ydmykende 2-6-tap hjemme for Barcelona i fjor.

Kampen kan ses direkte på Canal+ sport1 22.00 lørdag kveld. Sendingen starter 21.55.

Lagene har like mange poeng, men Real Madrid leder akkurat nå serien grunnet bedre målforskjell. Når det skal telles opp til slutt av sesongen, er det likevel fordel Barcelona akkurat nå, siden innbyrdes oppgjør - til slutt - teller mest. Barcelona slo Real 1-0 hjemme. Får de uavgjort lørdag vil det bety at de vinner serien ved poenglikhet.

Andreas Stien-Leenderts følger spansk fotball tett, og skal kommentere kampen for Canal+. På oppfordring fra Nettavisen har han vurdert lagene opp mot hverandre. Han har vurdert spillerne basert på nåværende form, og gitt karakter til samtlige 22 som trolig spiller fra start.

Han har gitt fem spillere toppkarakter 10. Ronaldo og Messi er naturligvis blant de fem.

Men hvem er de tre andre? Og hva blir totaldommen?

Les Stien-Leenderts analyse - og si din mening nederst i saken!

Real Madrid 4-2-3-1 (/ 4-4-2)
Real Madrids lagoppstilling gir seg ikke selv. De kan gjerne spille 4-2-3-1 eller 4-4-2. Denne oppstillingen tar utgangspunkt i den førstnevnte ”diamantformasjonen”. Spillerne har også fått en karakter ut i fra nåværende form.
Her kan du se video av Casillas´ superredninger mot Sevilla.

Keeper: Iker Casillas 9
Fantastisk keeper på sitt beste. Redningen borte mot Sevilla da Diego Perotti hadde åpent mål fra tre meter, er den beste redningen så langt i årets La Liga. Men samtidig har han gjort noen blemmer som gjør at landslagskeeperen trekkes ned i score.

Høyre back: Sergio Ramos 8
Bra fart og gode taklingsferdigheter. Meget viktig defensivt. Samtidig en flott bidragsyter offensivt. Stor arbeidskapasitet.

Midstopper: Raúl Albiol 8
Stødig midtstopper som sjelden gjør feil. Kontant i spillestilen.

Midtstopper: Ezequiel Garay 8
God til å lese spillet og flink til å skape balanse i forsvaret. Har vært strålende i Pepes skadefravær.

Venstre back: Álvaro Arbeloa 9
Bidrar en del framover, men det blir sjelden spektakulært. Har først og fremst styrken i det defensive. Er en sleiping som slipper unna med mye. En mester i å frustrere motstanderen mer eller mindre reglementert. Arbeloa har hovedoppgaven med å stoppe Lionel Messi. Dette forutsetter selvsagt at Messi starter på høyre kant. Vi har sett at Messi gjerne trekker inn mer sentralt også.

Høyre kant: Cristiano Ronaldo 10
Ufattelig høyt tempo med ball i beina, fysikk som få andre og avslutninger og et tilslag på ball ut av en annen verden. Den største stjernen av dem alle sammen med Lionel Messi. 18 mål denne sesongen.

Sentral midtbane: Xabi Alonso 9
Stabilisatoren på midtbanen. Fantastisk blikk for spillet, men er et hakk bak Barcelonas Xavi.

Sentral midtbane: Fernando Gago 8
Han har ikke fått mange sjansene denne sesongen, men Real Madrids skade- og karantenesituasjon åpnet opp for en spiller som jeg har fått utrolig sansen for. Sikre pasninger og en herlig ro i spillet.

Venstre kant: Marcelo 9
Stor arbeidskapasitet, høy fart og fin teknikk. Bidrar bra offensivt, men er flink til å ta ansvar defensivt også.

Hengende spiss: Rafael Van der Vaart: 8
Kaká har vært en del skadet og vikaren Van der Vaart har vist seg like god, kanskje bedre, enn Real Madrids stjernespiller. Van der Vaart har et godt venstrebein, er en god pasningslegger og scorer ofte mål. Det er godt mulig at Van der Vaart spiller fra start mens Kaká starter på benken.

Spiss: Gonzalo Higuaín 10
Må finne seg i å være i skyggen av Lionel Messi og Cristiano Ronaldo i forkant av dette oppgjøret, men han kan gjerne bli mannen som stjeler overskriftene når 90 minutter er spilt. Higuaín er den mest effektive spilleren i La Liga og har ekstreme avslutningsferdigheter. Scoret i fem kamper på rad nå. 24 mål denne sesongen. To flere enn hans totale antall sist sesong.

Total sum: 96

Oppsummering:
Hvis Real Madrid spiller 4-4-2 vil Cristiano Ronaldo spille spiss sammen med Gonzalo Higuaín. Hvis Marcelo ikke spiller i 4-2-3-1-systemet, vil vi nok se Ronaldo til venstre i stedet for høyre. Det er også mulig at Lass spiller på bekostning av Gago. Det har imidlertid dabbet litt av for Lass den siste tiden og jeg tror ikke han kaprer en plass blant de elleve.

Høyre midtbanemann Esteban Granero er et mulig alternativ fra start. Han er sentral på dødballer og har et presist høyrebein. Men han har slitt med å sette sitt preg på kamper. Granero er i utgangspunktet en meget god spiller og var fantastisk for Getafe, men det er en fare for at han ryker ut av startoppstillingen.

Pasningsmagikeren Guti tror jeg kommer innpå etter hvert. El Clásicos mestscorende spiller med 11 mål, Raúl, vil nok også få noen minutter.

Barcelona 4-3-3
Barcelonas lagoppstilling er heller ikke enkel å spå nå som det er klart at Zlatan Ibrahimovic ikke blir klar til oppgjøret. Vi kommer nok uansett til å se Barcelona i deres velkjente 4-3-3 formasjon.

Keeper: Victor Valdés 10
Spanias beste keeper for øyeblikket. Sluppet inn kun 19 mål denne sesongen. Syv færre enn Casillas. Har vartet opp med spektakulære redninger gjennom hele sesongen og gjør sjelden feil. Statistikkekspert i Canal+, Petter Veland, har talt opp kun én tabbe for Valdés mot Casillas’ fem blundere.

Høyre back: Dani Alves 9
Enorm arbeidskapasitet og herlig offensiv bidragsyter. Vi har likevel sett ham bedre. Men for all del, for en høyre back!

Midtstopper: Gerard Piqué 9
Leser spillet som få andre og er sjelden i trøbbel som stopper. Beste midtstopperen i Spania for øyeblikket.

Midtstopper: Carles Puyol 8
Sjefen i forsvaret. Herlig arbeidsmoral og innstilling. Kompromissløs i spillestilen.

Venstre back: Maxwell 7
I Eric Abdials skadefravær har han gjort en flott figur. Abidal har blitt skadet igjen og dermed får Maxwell plass i startoppstillingen. Stødig defensivt og fin bidragsyter offensivt, hvis det trengs.

Høyre indreløper/midtbane: Xavi 10
Slår pasninger som tar pusten fra en. Har et overblikk selv en falk vil misunne. Ingen over, ingen ved siden.

Sentral midtbane: Sergio Busquets 8
21 år gammel og 21 kamper fra start denne sesongen. Flink til å fordele baller, men det er Xavi som stort sett står for den kreative delen på midtbanen.

Venstre indreløper/ midtbane: Keita 8
Bidrar godt både offensivt og defensivt. Scorer en del mål og utfyller Busquets og Xavi perfekt.

Høyre kant: Pedro 8
Hvilken sesong Pedro har hatt! Syv mål og 16 kamper fra start, har ført til det definitive gjennombruddet for Pedro. Fin fart og gode avslutningsferdigheter.

Spiss: Lionel Messi 10
Hvilke flere ord kan man bruke om denne spilleren? Det blir gjentakelser, men han har en ekstrem fart med ball, en unik evne til å få ballen klistret til beina og holde på den helt til han har scoret. Og for noen avslutningsferdigheter! Samtidig er han bevegelig og holder seg ikke nødvendigvis på den plassen han har blitt ”tildelt”. Starter nok som midtspiss i Zlatans skadefravær. Kort og godt: Jeg har aldri sett en bedre fotballspiller.

Venstre kant: Andres Iniesta 9
Strålende teknikk, flott pasningsfot. Tilrettelegger i verdensklasse.

Total sum: 96

Oppsummering:
Barcelona har mange spillere å ta av. Det kan være at trener Pep Guardiola bruker Bojan fra start. Han vil da gå inn på høyre kant. Det betyr at Iniesta trekkes ned på midtbanen, Pedro går over på venstre kant og da er det ut med Keita. Hvis Gerard Piqué ikke blir friskmeldt til oppgjøret går Gabriel Milito inn som midtstopper. Henry kan ha et svakt håp om å bli valgt fra start på venstre kant – ikke på grunn av form, men rutine.

Kampen kan ses direkte på Canal+ sport1 22.00 lørdag kveld. Sendingen starter 21.55.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken