*Nettavisen* Sport.

Fem tanker om Bundesligaen

Foto: Odd Andersen / AFP / NTB scanpix

Flere nordmenn nyter suksess i Tyskland.

18.02.13 19:51

Nettavisen vil i ukene framover gi dere mer stoff fra Bundesligaen, i samarbeid med Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Første, andre og tredje spalte finner dere her.

I hver spalte vil dere også få se en video med de fem beste målene fra forrige serierunde.

Her er ukens fem tanker fra Vebjørn Buen:

1. Bayern München er det absolutt ingen som stopper, heller ikke denne helgen. De spilte borte mot VfL Wolfsburg og det endte selvfølgelig med ny seier. Mario Mandzukic satte inn 1-0 mot gamle lagkamerater med et flott brassespark, før Arjen Robben avsluttet det hele med sin 2-0-scoring på overtid.

Som jeg har nevnt i flere uker, er Bayern München på et helt annet nivå enn de andre. En målforskjell på 57-7 på 22 kamper er uvirkelig! På deres 11 bortekamper har de sluppet inn kun ett mål. Det er ingen svakheter i noen av leddene til Bayern München akkurat nå. Mye av grunnen må være den fantastiske stemningen som rår i laget.

Det er mye tull og tøys på trening, med Franck Ribery i spissen. Dette smitter over på banen, og gir et ekstra gir og noen ekstra prosent energi i løpet av en sesong. Bayern rullerer dessuten lite på laget. Verst ut av dette kommer Mario Gomez. Er nok ikke mange lag i verden som ikke hadde brukt ham fast.

Her er de fem beste målene fra forrige runde:

HTML EMBED

2. Schalke 04 er i urovekkende dårlig form om dagen. I helga ble det nytt poengtap da de fikk med seg kun 2-2 borte mot Mainz. Lagets forrige seier var 18. januar da de slo Hannover 5-4.

Etter det har spillet vært utrolig labert. De har hatt noen skader, så det må ta på seg litt av skylden, men en feil ligger også i at trener Jens Keller ikke bruker de beste spillerne han har tilgjengelig til enhver tid. Som i bortekampen mot Bayern München. De sliter i forsvar om dagen, og hadde det ikke vært for en god Michel Bastos hadde det blitt et nytt tap i helgen. Han har scoret tre mål etter overgangen fra Lyon.

Nå står laget med to uavgjort og to tap på de siste fire kampene, og er helt nede på en 9. plass. De har fire poeng opp til en Europa League-plass og hele 27 poeng opp til serieleder Bayern München. Ting må skje i Schalke 04 og erstattere ved skader må stå frem på en ordentlig måte. Dette er ikke topplaget verdig!

3. SC Freiburg fortsetter å imponere i Bundesliga. Denne runden tok de med seg en sterk 3-2-seier fra Weserstadion i Bremen og innehar nå 5. plassen på tabellen. Den plassen gir Europa League, mens det er tre poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4. plass som gir Champions League-kvalikk.

Freiburg spiller med selvtillit nå. De er kompakte i forsvar og effektive i angrep. Laget står med kun ett tap på de siste ti kampene. Max Kruse fortsetter å score, Daniel Caligiuri viser igjen frem tekniske ferdigheter og midtstopperen Pavel Krmas har vært stor i det siste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Det er virkelig morsomt å se Freiburg spille – hjertet godt plantet utenpå drakta. De får besøk av Eintracht Frankfurt i neste runde og kan dermed klatre opp på den viktige 4. plassen.

4. Det har vært litt opp og ned med nordmennene i helga. For første gang på lenge spilte Mohammed «Moa» Abdellaoue fulle 90 minutter for Hannover 96, da de spilte 2-2 borte mot Nürnberg. Moa vartet opp med en flott assist.

Les også: Slik forklarer Hedenstad suksessen

Mathis Bolly var igjen verken på banen eller benken for Fortuna Düsseldorf. Vegar Eggen Hedenstad startet for Freiburg borte mot Werder Bremen, men ble byttet ut etter 58 minutter til fordel for Christian Günter. Nordmannen klarte seg bra igjen. Per Ciljan Skjelbred startet for Hamburger SV og spilte en flott kamp. Han ble byttet ut etter 75 minutter til fordel for Tolgay Arslan. Håvard Nordtveit startet for en gangs skyld ikke bortemøtet mot Hamburger SV, men han kom inn som innbytter for Patrick Herrmann etter 87 minutter. Rakk ikke å utmerke seg.

5. Marco Reus er utvilsomt den beste spilleren i Dortmund og sammen med Mario Götze er de definitivt Europas beste og herligste duo. I helgen kom Eintracht Frankfurt på besøk til Dortmund og igjen skulle duoen viser hvor hotte de er for tiden.

Marco Reus scoret alle tre målene i 3-0-seieren, med målgivende fra Götze på to av dem. Frankfurt hadde ikke en sjanse og det er tydelig at de gule og svarte har ristet av seg tapet mot Hamburg. De har likevel 15 poeng opp til Bayern München, men 2. plassen virker å være ganske trygg. De har sterke og gode spillere i hvert ledd, og selv uten Robert Lewandowski klarte de å overkjøre Frankfurt.

Dette viser bare hvor sterke Dortmund er og at de slår tilbake med en gang etter et tap. Neste sesong kan Dortmund forhåpentligvis henge mer med Bayern München. Jürgen Klopp har jo selv sagt det: "Bring it on, Pep!".

P.S. Eurosport 2 viser fem kamper live i en standard runde (fredag 20.30, lørdag 15.30 og 18.30 og søndag 15.30 og 17.30). I tillegg får du høydepunkter fra samtlige kamper både lørdag klokken 17.30 og søndag klokken 19.30.

På www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '43A34E32329F4A4A99E300E727796C44', '2yqhwuy54vx616gi9rh6zrikt', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-2yqhwuy54vx616gi9rh6zrikt', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.