*Nettavisen* Sport.

Fem tanker om Bundesligaen

- Ingenting fungerer i denne klubben.

11.03.13 18:07

HTML EMBED

Nettavisen vil i ukene framover gi dere mer stoff fra Bundesligaen, i samarbeid med Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Første, andre, tredje,fjerde og femte spalte finner dere her.

Den tyske toppdivisjonen er mer interessant enn noensinne for nordmenn, ettersom vi for tiden har norske spillere i fem forskjellige bundesligaklubber. Moa Abdellaoue spiller i Hannover, Vegar Eggen Hedenstad i Freiburg, Mathis Bolly i Fortuna Düsseldorf, Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred i Hamburg.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er denne ukens tanker:

1) Schalke 04 vant helgens Ruhr-Derby mot Borussia Dortmund, og det var helt fortjent. De har da vunnet begge Ruhr-Derbyene denne sesongen. For noen uker siden var ikke de blå til å kjenne igjen. De spilte dårlig fotball, prioriterte feil spillere da de hadde skader og de eide ikke selvtillit. Nå er det noe helt annet. De står med tre seire på rad, og det å kunne slå rivalen Borussia Dortmund på hjemmebane er den beste følelsen klubben kan få. Ting virker å være tilbake på rett spor i Gelsenkirchen til tross for at de fortsatt har noen skader. Borussia Dortmund er hele 20 poeng bak Bayern München og de må nå fokusere på andreplassen.

Annonse: Vinn tidenes fotballtur i Eurojackpot!

2) Gledelige nyheter for nordmenn denne helgen: Mathis Bolly fikk sin debut fra start for Fortuna Düsseldorf borte mot selveste Bayern München, og svarte med å sette inn 1-0 for gjestene. Bolly ble byttet ut etter 64 mintter. Per Ciljan Skjelbred startet for Hamburg borte mot Stuttgart. Han ble byttet ut etter 84 minutter og gjorde nok en gode kamp. Vegar Eggen Hedenstad var verken på banen eller benken for SC Freiburg, mens Håvard Nordtveit startet og spilte hele kampen for Borussia Mönchengladbach hjemme mot Werder Bremen. "Moa" Abdellaoue startet for Hannover 96 hjemme mot Eintracht Frankfurt. Nordmannen hadde en svak kamp og ble byttet ut etter 78 minutter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap / Scanpix

3)Greuther Fürth klarer ingenting om dagen og det ser ut som det er kjørt for det nyopprykkede laget. Det har sett stygt ut så å si hele sesongen. I helgen ble det nytt tap i sekspoengskampen mot Hoffenheim, og siden de for kort tid også tapte sekspoengskampen mot Augsburg så er det ingenting som tyder på at de skal ha håp om å klare seg. De spiller som om de allerede har rykket ned. De har heller ikke kvalitet nok, og de har ingen spillere som kan score mål for dem. Nå får de ta turen ned til 2. Bundesliga og gjøre om ting på laget. Endringer må til og kanskje en ny filosofi må inn i klubben. En ny måte å spille fotball på. Om det blir Augsburg eller Hoffenheim som kaprer playoff-plassen det er vanskelig å si, men jeg tror faktisk Augsburg tar den plassen til slutt. Augsberg har evnen til å ta poeng der ingen forventer det – noe Hoffenheim ikke gjør.

4)VfB Stuttgart har det ikke som plomma i egget om dagen. De har tatt kun fire poeng etter vinterpausen og er for øyebliket et av de dårligste lagene i Bundesliga. Jeg må si jeg er bekymra for hvordan ting blir gjort i Stuttgart. Trener Bruno Labbadia har forlenget sin kontrakt, men ingenting fungerer i klubben. De er ikke særlig kompakte i forsvar, og når de får muligheter til å score, så er de ikke kliniske nok. Selv ikke med Vedad Ibisevic som er en utrolig god spiss. Nyinnleide Federico Macheda har heller ikke fått gjort så mye i Stuttgart siden han ankom fra Manchester, og kanskje det er nå han må få muligheten mer til å vise seg frem. Stuttgart trenger klart og tydelig friske ben på banen som virkelig er sultne etter mål og hindre baklengs. Jeg er bekymret.

5) Jeg må si jeg synes litt synd på Fortuna Düsseldorf. De ligger for øyebliket på 15. plass med 28 poeng, men de har spilt mye bedre enn tabellen tilsier. I kamper som borte mot Bayern München, borte mot Schalke 04 og borte mot Borussia Dortmund fortjente de flere poeng, men var bare rett og slett uheldige. Dette er bare noen eksempler. Noen kamper har de bare spilt dårlig, men ofte har de gjort seg fortjent til flere poeng. Det er syv poeng ned til streken per dags dato, og den luka er jeg sikker på kommer til å forstørres utover de neste ukene. De er et spennende lag, nå med Mathis Bolly i spissen, og det håper jeg flere og flere legger merke til. Sånn er det når man har en rå kaptein i Andreas Lambertz. Lambertz har vært med Düsseldorf siden Oberliga Nordrhein, som er det fjerde høyeste nivået i Tyskland, og han har blitt med i alle divisjonene opp til Bundesliga. Lojal og fantastisk fyr!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.