*Nettavisen* Sport.

Fem tanker om Bundesligaen

Dette kan ha skremt Real Madrids José Mourinho.

HTML EMBED

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Bundesligaen er mer interessant enn noensinne for nordmenn, ettersom vi for tiden har norske spillere i fem forskjellige klubber. Moa Abdellaoue spiller i Hannover, Vegar Eggen Hedenstad i Freiburg, Mathis Bolly i Fortuna Düsseldorf, Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred i Hamburg.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er denne ukens tanker:

1) Jeg liker Freiburg. For et lag! De er i storform og har tapt kun tre av deres siste 18 kamper! De står med tre strake seirer, og viser at de er et lag å regne med. Daniel Caligiuri, Max Kruse og ikke minst Jonathan Schmid er klassespillere som Freiburg får det vanskelig med å beholde. Kruse er allerede klar for Borussia Mönchengladbach neste sesong. De ligger på femteplass og har ett poeng opp til Schalke som for øyeblikket har Champions League-kvalik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Kienzle / AFP / NTB scanpix

Og jeg må si at jeg ikke blir overrasket om Freiburg kaprer en av CL-plassene. Det er så mye selvtillit og glede i det laget nå med fantastiske Christian Streich som trener at det skal mye til for å slå dem. De spiller med hjertet utenpå drakta, og jeg elsker det. Dette hadde neppe Vegar Eggen Hedenstad forestilt seg før sesongstart!

2) Bayern München kommer til å sette enda en rekord denne sesongen. De er tre poeng unna Borussia Dortmunds poengrekord over en sesong, og med fem serierunder igjen så er det ingen tvil om at de kommer til å slå den ganske heftig. Rekorden vil trolig stå noen år også. Det sier litt om Bayern som med B-lag knuste Nürnberg, som sto med ni strake kamper uten tap, i helgen. Jeg blir mer og mer imponert over dette Bayern-laget og det skal bli utrolig morsomt å følge dem under Pep Guardiola. Men først rettes fokus mot Champions League og Guardiolas gamle elever.

3)Borussia Mönchengladbach kunne veldig lett ha tatt en av Champions League-plassene denne sesongen om de ikke måtte spille bortekamper. Der ligger problemet til Lucien Favre og Co. Laget står med bare én seier på de siste ti bortekampene, og i kun én av de kampene har de scoret to mål eller mer. Dette er helt klart noe de må jobbe med, noe som eksempelvis var problemet til Strømsgodset tidligere. To helt forskjellige lag borte og hjemme, og med Håvard Nordtveit ute med brukket nese gjør det ikke ting enklere. Han er selve ankeret på midtbanen. Til sommeren så må det skje ting hos «Die Fohlen».

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Daniel Roland / AFP / NTB scanpix

4) Det er godt mulig at José Mourinho fikk en litt vond følelse etter å ha vært på besøk i Tyskland i helgen. Han tok turen til Fürth for å følge hans neste motstander i Champions League, Borussia Dortmund. De gule og svarte viste hva ordet «overkjøre» betyr og vant 6-1. Det kunne blitt mye mer. Mario Götze, Ilkay Gündogan, Robert Lewandowski, Jakub Blaszczykowski: Alle viste hva de er gode for.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Adam Davy / PA Photos / NTB scanpix

Vi vet jo også at Dortmund vant hjemme og spilte uavgjort i de to gruppespillkampene mot Real Madrid i Champions League i dødens gruppe. Det er bare å glede seg til to kamper mellom verdensstjerner på banen og de flotte herremennene José Mourinho og Jürgen Klopp på sidelinjen.

5) Det har ikke vært den beste norske helgen i Bundesliga. Den verste tilfelle fikk vi i Stuttgart hvor Håvard Nordtveit startet, men han måtte byttes ut etter 12 minutter med en brukket nese etter en hodeduell med Georg Niedermeier. Så ikke bra ut. Mathis Bolly var verken på banen eller benken for Fortuna Düsseldorf, mens Per Ciljan Skjelbred startet for Hamburg borte mot Mainz og ble byttet ut etter 83 minutter. Endelig litt spilletid igjen for trønderen. Vegar Eggen Hedenstad var nok en gang ubenyttet reserve for Freiburg.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.