RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem tanker om Bundesligaen

Foto: Getty Images / All Over Press
- Jeg begynner å bli redd.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Bundesligaen er mer interessant enn noensinne for nordmenn, ettersom vi for tiden har norske spillere i fem forskjellige klubber. Moa Abdellaoue spiller i Hannover, Vegar Eggen Hedenstad i Freiburg, Mathis Bolly i Fortuna Düsseldorf, Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred i Hamburg.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er Vebjørn Buens fem tanker fra Bundesligaen:

1) Jeg har snakket om Werder Bremen før, og jeg må nok si noen ord om dem igjen. Hva som skjer der om dagen er ikke lett å si. Etter at den nye sportsdirektøren, Thomas Eichin, ble ansatt i februar i år så har enda ikke Werder Bremen vunnet en kamp. Laget står med ti strake kamper uten seier (fire poeng) og er nå kun to poeng unna en plass som gir nedrykksplayoff.

Folk sier ofte at Bremen er et lag som hører hjemme på topp 5 på tabellen i Bundesliga, og det gjør de kanskje, men da kan de ikke konstant gi trener Thomas Schaaf støtte. En eller annen gang må også han gi seg, og det MÅ skje til sommeren. Laget trenger nytt blod og et helt nytt lag. Dette går ikke! Bremen var i Champions League seks år på rad, og så falt alt fra hverandre da spillere som Diego, Mesut Özil og Claudio Pizarro forlot klubben. Kan ikke Johan Micoud og Miroslav Klose bli unge og komme tilbake igjen?

2) Jeg begynner å bli redd for Fortuna Düsseldorf. Jeg mente at de har et godt lag som ikke fortjener å rykke ned, men i det siste så har de slitt voldsomt. Var nær poeng mot Dortmund, men nå er det kun målforskjellen som gjør at de ikke er på nedrykksplayoff.

Jeg synes fortsatt at laget skal klare seg fordi de er gode når de kommer igang, og de har flotte individuelle personligheter som kapteinen Andreas Lambertz, Johannes van den Bergh og übertyskeren Axel Bellinghausen. Jeg tror ikke de rykker direkte ned, noe Fürth og Hoffenheim trolig gjør. En eventuell playoff kan bli spennende. Augsburg eller Düsseldorf? Umulig å si.

3) Klaas-Jan Huntelaar er tilbake, og sammen med resten av Schalke tok de et langt skritt mot neste års Champions League. De knuste CL-konkurrenten Hamburg 4-1 på hjemmebane på søndag, etter tre scoringer av Huntelaar. Det er slik vi elsker å se ham! Nederlenderen kan fort være forskjellen på CL og ikke CL ettersom Raffael, Teemu Pukki og Cipiran Marica har langt ifra såpass store kvaliteter som Huntelaar.

De avslutter sesongen borte mot Freiburg som også er en direkte CL-konkurrent, så da trenger de igjen en Huntelaar i form. Jeg vil tro Schalke til slutt kaprer den viktige fjerdeplassen rett og slett fordi de er et bedre lag enn lagene under dem på tabellen.

4) Hvis Hannover hadde klart å få til en avtale med det tyske fotballforbundet om at de slipper å spille bortekamper, ja, da hadde de muligens vært klare for Champions League. At et lag kan være så forskjellig på bakgrunn av hvilken bane man spiller på er utrolig.

Hannover har, sammen med Hoffenheim, tapt flest bortekamper i år. De har tapt 11 av 16 og de har sluppet inn flest mål på bortebane, til tross for 2-3-seieren borte mot Fürth i helgen. Her har Mirko Slomka en stor jobb foran seg med å fikse dette. Med tre forsvarsfirerer på banen, da blir det vel ikke baklengs... eller?

5) Det har vært en både god og dårlig norsk helg i Bundesliga. Mohammed Abdellaoue fikk endelig en ny scoring i 2-3-seieren borte mot Greuther Fürth før han ble byttet ut etter 79 minutter. Håvard Nordtveit var tilbake i startoppstillingen til Borussia Mönchengladbach med maske og han spilte hele kampen borte mot Wolfsburg. Han burde blitt målscorer i 3-1-tapet.

Vegar Eggen Hedenstad var nok en gang ubenyttet reserve for Freiburg borte mot Bayern, mens Mathis Bolly fortsatt ikke er tilbake hos Fortuna Düsseldorf. Per Ciljan Skjelbred startet og spilte 63 minutter for Hamburg borte mot Schalke i 4-1-tapet. Kun noen minutter ut i kampen mistet han ballen etter en vanskelig pasning fra Rafael Van der Vaart, og Schalke utlignet. Skjelbred nærmer seg to år siden forrige scoring i ligasammenheng.

Til slutt er det gledelig at Braunschweig med Omar Elabdellaoui fredag ble klare for Bundesliga. Norske Omar er på utlån fra Manchester City, og det er foreløpig ikke avklart om han fortsetter i Tyskland.

Mitt rundens lag (4-4-2): Manninger (Augsburg) - Verhaegh (Augsburg), Vestergaard (Hoffenheim), Wollscheid (Leverkusen), Rodriguez (Wolfsburg) - Bastos (Schalke), Diego (Wolfsburg), Salihovic (Hoffenheim), Draxler (Schalke) - Djurdjic (Greuther Fürth), Huntelaar (Schalke).

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere