Fem tanker om Bundesligaen

Dortmund-fansen har snart glemt Mario Götze, mener Eurosports Vebjørn Buen.

20.08.13 12:06

HTML EMBED

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se høydepunktene fra forrige runde i videovinduet øverst!

Ukens fem tanker:

1) Det har jo vært veldig mye snakk om Mario Götzes overgang fra Dortmund til Bayern, og at de gule ikke ville klare å finne en god nok erstatter.

Dortmund hentet Pierre-Emerick Aubameyang og Henrikh Mkhitaryan – dette er to knallsigneringer! Aubameyang viste også i første serierunde hva han kan, og samarbeidet med Robert Lewandowski er dødelig.

Götze blir mer og mer glemt i Dortmund. Dortmund kan bare glede seg til resten av sesongen: Aubameyang kommer til å score mer!

2) Klaas-Jan Huntelaar hadde en svært dårlig sesong i fjor. Lite funket og han klarte ikke å finne veien til nettmaskene like lett som vi vet han kan. Jeg tror han nå er tilbake.

Han har scoret to mål på de første to rundene og var voldsomt nære flere i Wolfsburg. Jeg har ikke helt troen på Schalke i år som lag, men tror Huntelaar kan gjøre en god sesong. Vi vet alle hva han er god for, og en god start på sesongen er alltid viktig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lennart Preiss / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)

3) Det har blitt scoret voldsomt mye mål så langt i sesongen! På to serierunder har det blitt scoret 63 mål, noe som gir et snitt på 3,5 mål i hver kamp (18 kamper).

Dette viser igjen bare hvor underholdende og morsom Bundesliga er! Og vi har 32 runder igjen! Stjernespiller etter stjernespiller kommer til tysk fotball, kvaliteten går stadig oppover og folk strømmer til stadionene. Alt ligger til rette for en flott sesong og jeg er nok ikke den eneste som gleder meg til fortsettelsen!

4) Pep Guardiola har unnagjort sine to første seriekamper som trener for Bayern München. Det har endt med seks poeng. Jeg tror at Bayern kan prise seg lykkelig over at det var nettopp Pep som tok over etter evigunge Jupp Heynckes.

Kanskje han ikke får like stor suksess denne sesongen som Bayern gjorde i fjor, men Pep er rett mann for Bayern på sikt.

5) Tarik Elyounoussi og Omar Elabdellaoui har gjort unna sine Bundesliga-debuter – til noe varierende hell. Tarik får spille veldig mye, men har ikke fått ting helt til å stemme ennå. Han forårsaket blant annet straffe til Hamburg i helgen. Etter hvert når nivået sitter, så tror jeg Tarik vil gjøre det godt.

Omar har spilt samtlige minutter etter opprykket og han gjør også en solid jobb. I helgen hadde storspillerne til Dortmund problemer med nordmannen. Han har selvsagt mye å gå på, men Braunschweig er heldige som har en slik spiller i stallen. Jeg er håpefull og har god tro på de norske spillerne i årets Bundesliga-sesong!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.