Fem tanker om Bundesligaen

Foto: Daniel Roland / AFP / NTB scanpix

- Glemmer Mario Götze mer og mer.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se høydepunktene fra forrige runde i videovinduet øverst!

Ukens fem tanker:

1) Henrikh Mkhitaryan fikk sine to første mål for Dortmund i helga, og vi kommer garantert til å se mye fra ham fremover. Nå fikk han hull på byllen og sørget for seier i Frankfurt. Mye forventes av armeneren og jeg tror Dortmund kommer til å få god valuta for det de betalte for ham. Han kan bli verdifull og en viktig brikke i jakten på seriegull. Med dette tror jeg Dortmund-fansen glemmer Mario Götze mer og mer. Dortmund har et lag som oser klasse, og Bayern kommer til å få god kamp om seriegullet.

2) Det er spilt kun fire serierunder og jeg vet det er veldig tidlig å si dette, men jeg ser ikke noe håp for Eintracht Braunschweig. De står med fire tap av fire mulige, og det er tydelig å se at nivået er for stort for dem akkurat nå. De sliter med å score mål med en Simeon Jackson på topp og det er altfor "åpent" i de bakre rekker. Omar Elabdellaoui og resten av forsvaret får mye å jobbe med, og det fører til flere baklengs. De er rett og slett ikke gode nok, men det gir meget god erfaring. Jeg ser ikke noe håp for Braunschweig slik de fremstår og er redd for at de må spille i 2. Bundesliga neste sesong. Kanskje ting endrer seg, for det er lenge igjen, men jeg tviler.

3) Hoffenheim kan regnes som et av de morsomste lagene å se på om dagen for den nøytrale supporter. Grunn: Mange mål. Det scores utrolig mange mål i kampene til Hoffenheim og de er et voldsomt opp-og-ned-lag. De går fra å vinne 5-1 i Hamburg til å tape 6-2 i Stuttgart. På deres fire kamper denne sesongen har det blitt scoret utrolige seks mål i snitt!!! Det er et lag som er vanskelig å tippe resultat til. De virker dog sterkere enn i fjor. Tarik Elyounoussi kommer seg, Roberto Firmino finner formen, Anthony Modeste har vært en knallsignering og Kevin Volland er ung og fremadstormende. Spennende lag som fikk til svært lite i fjor. Mer positiv til dem denne sesongen. De har også scoret flest mål av samtlige i Bundesliga så langt. Markus Gisdol har et bedre mannskap nå enn i fjor, til tross for at det er veldig mange av de samme spillerne. De er mer samkjørte. De trenger kun å få Sejad Salihovic tilbake fra suspensjon.

4) Hannover fortsetter i samme spor som i fjor, nemlig å vinne hjemmekamper og tape bortekamper. Det er nesten utrolig. Så langt denne sesongen har de spilt fire kamper, det har endt med tre hjemmeseire og et klart bortetap. Slik var regla også i fjor. De tapte 3-0 borte mot Gladbach, i en kamp de knapt hadde en eneste sjanse. På hjemmebane er det fullstendig motsatt. Som jeg sa i fjor: Mirko Slomka har her en stor jobb å gjøre for hvis det fortsetter slik så er det ikke lett å ta seg til Europa, spesielt Champions League. De har et godt lag, men det virker som om det er noe mentalt som skjer så fort de er på fremmed gress. Sånn kan det ikke være. Får se hva som skjer utover sesongen, men jeg har ikke troen på borte-Hannover.

5) Det har vært en svært dårlig norsk runde i Bundesliga. Omar Elabdellaoui og Moa var ubenyttede reserver, Vegar Eggen Hedenstad og Per Ciljan Skjelbred (på vei til Hertha Berlin) var ikke i troppene, og Håvard Nordtveit kom inn som innbytter hjemme mot Bremen og scoret selvmål åtte minutter senere. Tarik Elyounoussi eneste norske med godkjent. Han startet og spilte 75 minutter borte mot Stuttgart. Endte med 6-2-tap, men Elyounoussi leverte en målgivende pasning og fikk en frekk lobbscoring annullert for kontakt med en forsvarer i forkant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Bundesliga

Mest lest på Sport

Annonsebilag