RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fengselsstraff for Carew-svindler

Foto: Scanpix / AP Photo / Tom Hevezi
Sist oppdatert:
Bilselgeren må sone i tre og et halvt år.

John Carew ble svindlet for 2,3 millioner kroner av en bekjent i 2007. 44-årige Richard Esprit lurte Carew for pengene i forbindelse med kjøp og salg av flere biler.

Stoke-spissen, som da spilte for Aston Villa, betalte på forskudd for to ulike Porsche-modeller. Den ene ble aldri levert, mens Esprit tok den andre tilbake ford i papirene ikke var i orden.

Bilselgeren solgte også en BMW som Carew eide for 44.000 pund. Disse pengene havnet imidlertid i Esprits lomme.

I alt svindlet 44-åringen den norske landslagsspissen for 250.000 pund.

Carew vitnet selv i rettssaken mot Esprit før jul.

Dommer Rupert Mayo fastslo at Esprit utnyttet vennskapet til Carew for å skaffe penger.

- I mars til juni 2007 tok du imot nesten 250.000 pund fra John Carew. Du forsøkte å skjule sannheten, sa Mayo ifølge Press Association.

Esprits advokat, William Eaglestone, innrømmet at hans klient hadde mistet kontrollen på sitt vennskap til Carew og opptrådte uærlig.

- Mr. Esprit sier at han ble ble blindet av sin egen dumskap ved å fortsette på denne måten. Han skammer seg over oppførselen han har vist, spesielt fordi han mener Mr. Carew er en så god fyr.

I desember var tonen en annen fra bilselgeren. Han hevdet da at det var umulig å registrere bilene i Carews navn fordi lørenskogingen ikke hadde noen permanent bostedsadresse i Storbritannia.

Esprit sa også at han burde ha anmeldt Carew for å stjele bilen hans, med referanse til bilen spissen fikk låne en kort periode, og uttalte at vennene kalte ham for Carews slave.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere