RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap / Scanpix

Ferdig i klubben etter dette

Sist oppdatert:
Denne målgesten ble kostbar for 28-åringen.

Ahmed Abdul Zaher ble den store helten da egyptiske Al Ahly slo Orlando Pirates i den afrikanske Champions League-finalen forrige helg.

2-0-målet satte sikret seieren for egypterne i kampen som endte 3-1.

Det som har skjedd i ettertid, har imidlertid kostet 28 år gamle Zaher dyrt. Spissen feiret nemlig sitt mål med å holde opp fire fingre - en gest som relateres til en protest gjennomført av sympatisører til den styrtede egyptiske presidenten Mohammed Mursi.

Protesten førte til at flere hundre mennesker mistet livet, og Zaher har nå bedt om unnskyldning og nåde, uten å bli hørt.

Al Ahly har nå gjort det klart at Zaher har spilt sin siste kamp for klubben og at han kommer til å bli solgt i januar. Det betyr at 28-åringen ikke får delta i VM for klubblag om en måned.

Bayern München, Atletico Mineiro, Guangzhou Evergrande, Auckland City og Raja Casablanca er det øvrige lagene som deltar i mesterskapet, som blir avholdt i Marokko.

- Ettersom klubbens prinsipp om ikke å blande politikk og sport er brutt, og Zaher har erkjent at han har gjort en feil, har vi besluttet følgende straff: Klubben utestenger spilleren fra VM i klubblag og tar fra ham belønningen for Champions League-bragden, samtidig som han selges i januar, skriver klubben i en pressemelding ifølge Goal.com.

Zaher kom fra den egyptiske klubben ENPPI Club før årets sesong. På nyåret er han nødt til å finne seg enda en ny arbeidsgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere