RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferdinand-brødrene planlegger Cole-boikott

Foto: Afp
Det er ikke bare John Terry som er mislikt av disse gutta.

Brødreparet Anton og Rio Ferdinand skal ha inngått en pakt om å ikke håndhilse på Chelsea-spiller Ashley Cole denne sesongen, hevder Daily Mail.

Når Queens Park Rangers møter Chelsea førstkommende lørdag, kommer Anton Ferdinand trolig til å senke hånden når han passerer Cole, mens Rio Ferdinand vil gjøre det samme når Manchester United reiser til Stamford Bridge i oktober.

Føler seg sviktet
Grunnen skal være at brødrene føler seg sviktet av Cole. Chelsea-spilleren valgte å stille som forsvarsvitne i saken mot John Terry tidligere i år, der Anton Ferdinand beskyldte Terry for rasistiske ytringer.

Etter at Cole hadde vitnet i den nevnte rettssaken, brukte Rio Ferdinand det sosiale mediet Twitter til å kommentere backens vitnemål.

Ifølge Daily Mail omtalte Ferdinand sin landsmann som «choc-ice». Cole vitnet at han aldri hadde hørt John Terry komme med en rasistisk bemerkning, og Ferdinand mente dermed at Cole var svart på utsiden, men hvit på innsiden.

Det engelske fotballforbundet (FA) siktet Ferdinand for rasisme.

United-stopperen ble senere funnet skyldig og bøtelagt med 45.000 pund, en sum som tilsvarer 418.000 norske kroner.

Kan miste kampen
Anton Ferdinand kommer til å ta en prat med manager Mark Hughes i forkant av kampen, og etter alt å dømme vil Ashley Cole bli tema for samtalene.

Både Cole og Terry sliter med småskader, så det er langt fra sikkert at Anton Ferdinand får gjennomført planene om håndtrykk-boikotten. Dette vil i så fall være tredje gang temaet forsvinner i sanden.

Første gang QPR spilte mot Chelsea etter Ferdinands rasismeanklager var i FA-cupen, men det engelske fotballforbundet avlyste den vanlige håndhilsingen før kampen, av redsel for hva som ville skje når Ferdinand passerte Terry. Det samme gjorde ligastyret i Premier League da lagene møttes i april, etter forespørsel fra både Terry og Ferdinands representanter.

Kampen mellom QPR og Chelsea spilles lørdag klokken 16, og kampen kan følges i vårt livesenter NaLive.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere