RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kirsty Wigglesworth (AP)

Ferdinand ute av VM

Sist oppdatert:
Her forlater England-kaptein Rio Ferdinand sykehuset på krykker.

England har ikke fått den starten på VM-oppholdet i Sør-Afrika som de hadde håpet på.

Mens keeper David James måtte stå over lagets første trening ettersom en kneskade ble forverret etter den lange flyturen til det afrikanske kontinentet, hadde landslagssjef Fabio Capello enda verre nyheter etter første treningsdag.

På krykker
- Rio Ferdinand fikk problemer med kneet, og har blitt sendt til sykehuset for en undersøkelse, kunngjorde den italienske treneren på pressekonferansen etter treningen.

- Vi håper at skaden ikke er alvorlig, men foreløpig vet vi ikke noe mer, la han til.

Senere på fredag kom bildene som viser stopperkjempen forlate sykehuset i Rustenburg på krykker, og ikke lenge etterpå kom beskjeden som alle engelskmenn fryktet: Rio Ferdinand er ute av VM - før mesterskapet har begynt.

sine offisielle sider bekrefter det engelske fotballforbundet at kneskaden vil sette Ferdinand ute av spill i fire til seks uker, og er dermed uaktuell for spill i løpet av mesterskapet i Sør-Afrika.

Dawson inn
Skaden skjedde etter at 31-åringen falt uheldig etter en duell med Emile Heskey, mot slutten av lagets første treningsøkt i Sør-Afrika.

Landslagssjef Capello har allerede bestemt seg for å fly inn Tottenhams Michael Dawson - som står uten landskamper - til Sør-Afrika for å erstatte Manchester United-stopperen i troppen.

- Det er åpenbart dårlige nyheter, og alle i troppen er skuffet og lei seg på vegne av Rio, sier Capello, som ikke legger skylden på underlaget på treningsbanen i Rustenburg.

- Det var en uheldig skade på treningen, men det har ingenting med banen å gjøre.

Steven Gerrard tar nå over kapteinsrollen i det engelske landslaget.

Det finnes likevel også gode nyheter i den engelske leiren: Gareth Barry er på god vei tilbake fra en skade i den høyre ankelen, og ser ut til å være klar til kampen mot USA.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere