RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferdinands skademareritt fortsetter

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Rio Ferdinand blir ute i én måned til, ifølge Sir Alex Ferguson.

Manchester Uniteds stopperkjempe Rio Ferdinand var selve klippen i et United-lag som tok tre strake ligatitler fra 2007 til 2009, og som også vant Champions League i 2008.

Men forrige sesong var Ferdinand skadeplaget gjennom hele sesongen. En vond rygg voldte ham problemer før jul, deretter var det lysken som trøblet, før han pådro seg en leddbåndsskade i oppkjøringen til VM i Sør-Afrika med det engelske landslaget.

Og med en redusert Ferdinand lyktes heller ikke United med å ta sin fjerde strake ligatittel, da Chelsea viste seg som det sterkeste laget.

Nå har Ferdinand drevet med rehabilitering av kneet i åtte uker, men søndag kom United-manager Sir Alex Ferguson med nyheten om at stopperen er langt unna å være kampklar.

Det er ikke godt nytt før en sesong der United håper å gjeninnta tronen i England.

- Rio er ikke i nærheten. Han jobber litt og gjør slike ting, men jeg tror han fortsatt har en måned igjen før han er klar, sier Sir Alex Ferguson ifølge Sunday People.

- Vi regnet alltids med at det ville ta tid. Du må ta deg tid med leddbåndsskader, sier Ferguson.

Dermed må United klare seg uten Rio Ferdinand i serieåpningen mot Newcastle, samtidig som laget må klare seg uten ham i langt flere kamper enn det.

Det plager likevel ikke Ferguson altfor mye. Han mener han har gode forsvarsspillere i klubben, som kan gjøre jobben i Ferdinands fravær.

- Vi har Wes Brown frisk, Nemanja Vidic er klar og Jonny Evans spiller bra. Og så spilte John O'Shea midtstopper for det irske landslaget i midtuken mot Argentina og gjorde det meget godt, jeg synes han var den beste spilleren så ser ikke så verst ut. I tillegg har vi Chris Smalling, så vi skal nok klare oss, sier Ferguson.

Da er skotten langt mer bekymret for Rio Ferdinands skadeproblemer det siste året.

- Rio har hatt et dårlig år og vi håper det bedrer seg for ham. Vi håper sommerpausen og det at han ikke spilte i VM vil hjelpe ham.

- Han har hatt flere forskjellige skader og man ønsker ikke å se det når en spiller er i 30-årene, sier Ferguson om den 31-årige midtstopperen.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag
Er du enig? Sjekk Nettavisens Premier League-tips.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere