*Nettavisen* Sport.

«Fergie» taus om fremtiden

Foto: (foto: scanpix)

Både de engelske tabloidene og bookmakerne spekulerer i om Alex Ferguson er ferdig som United-manager etter den pinlige Champions League-sortien. Selv vil ikke skotten snakke om fremtiden sin.

08.12.05 08:22

Manchester United tapte overraskende skjebnekampen mot Benfica, og må følge utslagskampene i Champions League fra tv-stolen - for første gang i turneringens historie. I tillegg til æren, går mesterne fra 1999 også glipp av titalls millioner kroner.

- Tungt øyeblikk
Da er det ikke til å undres over at ulvene i de engelske tabloidene har fått ferten av blod.

For selv om det nesten høres utenkelig ut, må Alex Ferguson nå svare på spørsmål om sin fremtid i klubben han har gjort til en av verdens største.

- Det er et tungt øyeblikk nå. De siste 13 årene har vi vært svært stolte over innsatsen vår i Europa, spesielt i gruppespillene, hvor vi har vært eksepsjonelt bra.

- Vi har vunnet turneringen én gang, vært i semifinaler og kvartfinaler. Dette er lavmål, innrømmer en svært skuffet Alex Ferguson, som innrømmer at han kjenner presset.

- Jeg vil alltid være i søkelyset, selv hvis jeg går baklengs ned en sidegate. Uansett hva jeg gjør, vil folk fokusere på meg.

- En flott jobb
Ferguson mener han har grunnstammen av spillere som skal utgjøre et nytt, suksessrikt United-lag, men at han trenger litt tid på å bygge en perfekt stall.

Men på spørsmål fra pressen om klubbens nye eiere vil gi ham den tiden, blir Ferguson taus.

- Jeg kommer ikke til å svare på det spørsmålet.

- Media har nok mye de vil ha sagt. Men jeg har en jobb å gjøre. Det er en flott jobb, og jeg har troen på spillerne mine, understreker skotten.

Elendig hjemmeform
Han forklarer nederlaget med den svake innsatsen før pause.

- I kveld ga vi fra oss ballbesittelsen i hele første omgang. Det er essensielt å unngå det i Europa. Det må vi bare forsøke å lære av.

Men det er først og fremst de elendige resultatene på hjemmebane som gjør at Manchester United ikke blir å se i verken Champions League eller UEFA-cupen etter nyttår.

- Selv om vi hadde vunnet og gått videre, måtte vi analysert innsatsen vår hjemme på Old Trafford. Det er der vi har skuffet.

PS! Bookmakerne senket i natt oddsen på at Alex Fergusons tid som United-manager snart er over. Hos William Hill er oddsen 11-10 for at «Fergie» er borte før neste sesong. Hos SkyBet er han på fjerdeplass på listen over managere som kan komme til å få sparken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag