Ferguson: - Chelsea prøvde å hente meg

Foto: Getty / All Over Press

Den tidligere United-manageren med avsløringer i amerikansk intervju.

03.10.13 08:26

Etter 27 sesonger som trener for Manchester United, pensjonerte Sir Alex Ferguson seg forrige sesong. 13 Premier League-titler og to Champions League-trofeer var blant bragdene han kunne vise til for de rød djevlene.

Det kunne imidlertid fort vært langt færre.

I et rykende ferskt intervju med amerikanske PBS, avslører 71-åringen, som ikke har gitt mye lyd fra seg siden han forlot Old Trafford, at Chelsea prøvde å overtale ham til å bytte klubb for ti år siden.

- De kontaktet meg gjennom en agent like etter at Abramovitsj kom til klubben, sier Ferguson, ifølge itv.com.

Roman Abramovitsj er den styrtrike russeren som kjøpte Chelsea i 2003. Hadde han fått viljen sin, og Ferguson hadde gått til London-klubben, kunne det ha betydd fem færre ligagull for United.

Ifølge skotten selv, var det imidlertid bortkastet energi å prøve å hente ham til Stamford Bridge.

- Jeg svarte at det ikke var sjans i havet, sier Ferguson.

- Moyes vil klare seg fint
United-legenden snakker også ut om klubbens nye manager, David Moyes. Serieåpningen har vært smått katastrofal, med tap mot Liverpool, Manchester City og West Bromwich, men Ferguson har full tiltro til sin etterkommer.

- United er i trygge hender. David Moyes vil klare seg fint. Han er en bra manager, sier han i intervjuet med PBS-reporter Charlie Rose, ifølge Daily Mail.

- Ingen vei tilbake
Rose spør også om det kan være aktuelt for Ferguson å gjøre et comeback for å hjelpe United ut av den lille krisen de er inne i.

- Jeg er ikke interessert i å være manager igjen. Du kaster bort pengene dine hvis du setter dem på at jeg skal komme tilbake, sier han, og påpeker at han er helt sikkert på at han ga seg på riktig tidspunkt.

- Det var min avgjørelse. Timingen var perfekt. Det er ingen vei tilbake nå. Jeg har et nytt liv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag