*Nettavisen* Sport.

Ferguson: - Kan bli vår beste feiring

Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB scanpix

Den rutinerte skotten har på ingen måte gitt opp gullkampen.

06.05.12 23:09

MAN. UNITED - SWANSEA 2-0:

Alex Ferguson var klar i sin tale da han snakket foran hjemmefansen etter Manchester Uniteds siste hjemmekamp for sesongen på Old Trafford. Klubben kan fortsatt vinne ligatittelen.

- I neste uke kan vi kanskje feire vår beste seier noen gang, slo Ferguson fast da han snakket til de frammøtte etter seieren over Swansea.

- Hadde det ikke vært for deres støtte hadde vi ikke vært i nærheten av å vinne alt det vi har vunnet de siste 20 årene. Takk igjen for den fantastiske støtten deres, sa United-manageren til øredøvende jubel fra tribunene.

Gjorde det nødvendige
Manchester United tok tre poeng, men må ha hjelp til å hente inn rivalen. Seier var absolutt nødvendig for å holde liv i håpet om seriegull. Scoringer av Paul Scholes og Ashley Young i første omgang sørget for at alt fortsatt er mulig for United.

Manchester Citys seier borte mot Newcastle tidligere søndag var en strek i regningen for gjengen fra den røde delen av Manchester.

Men fortsatt er det bare målforskjellen som skiller de to bitre rivalene. Med poengtap for City mot QPR i siste kamp vil en seier borte mot Sunderland være nok.

Etter en noe tam innledning på søndagens oppgjør begynte United å vise forskjellen på den regjerende Premier League-mesteren og den nyopprykkede klubben fra Wales.

Paul Scholes styrte et skuddforsøk fra Michael Carrick videre i mål. Veteranen lot være å juble. Han ville starte jakten på flere scoringer med en gang.

Selv om City hadde langt bedre målforskjell før kampen var det ingen tegn til resignasjon hos de røde djevlene.

Noen minutter før pause ordnet også Ashley Young 2-0 for vertene. Det virket som rødtrøyene virkelig hadde fått blod på tann og ville gjøre et realt forsøk på å minske Manchester Citys målforskjell betraktelig.

Antiklimaks
Andre omgang på Old Trafford ble dessverre for United-fansen ikke like underholdende. Bortelaget fant mer ut av hvordan de skulle stoppe entusiasmen til hjemmelaget.

Swansea holdt ballen mer i laget, slik de er blitt kjent for, og var faktisk selv svært nær scoring ved flere anledninger.

For hjemmepublikummet ble de siste 45 minuttene et antiklimaks der United aldri var i nærheten av å vinne med kalassifre.

- Vi gikk til kamp med litt blandede følelser etter hva vi så i Newcastle.Vi håpet at Newcastle skulle få noe ut av den kampen. Nå er håpet at det går vei i neste uke, sa Michael Carrick i et TV 2-sendt intervju.

Det største håpet for de røde i Manchester er at QPR kan fravriste den lyseblå rivalen noen poeng i siste serierunde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.