*Nettavisen* Sport.

Ferguson: - Nå er alt opp til oss

Foto: AP/Scanpix

Sir Alex Ferguson gnir seg i hendene.

14.01.09 10:02

For åtte måneder siden vant Manchester United over Wigan og sikret seg dermed sin tiende Premier League-tittel. Onsdag kan United ta et stort steg videre i jakten på nok et seriegull når de møter Steve Bruces mannskap på Old Trafford.

Manchester United har to kamper mindre spilt enn serieleder Liverpool, og etter overkjøringen mot tabelltoer Chelsea sist helg nærmer United seg topp-plasseringen.

– Wigan-kampen blir vanskeligere enn Chelsea-kampen. Nå er alt opp til oss, og dette er en kamp vi må vinne, sa Alex Ferguson tirsdag.

Trener Ferguson må klare seg uten forsvarsspillerne Patrice Evra og Rio Ferdinand mot Wigan. Evra, som assisterte Rooneys scoring mot Chelsea, er ute i tre uker etter skaden han fikk i samme kamp. Ferdinand sliter med ryggproblemer, og befinner seg nok en uke på sidelinjen.

Uten frykt
Onsdagens kamp mot Wigan blir Cristiano Ronaldos første kamp etter at han offisielt er kåret til FIFA Player of the Year. Det er første gang i Premier Leagues historie at FIFA Player of the Year er representert i en Premier League-klubb.

Men tidligere United-spiller og Wigan-trener Steve Bruce kommer ikke til å kaste mye glans over Ronaldo under kampen onsdag.

Når Bruces gutter entrer Old Trafford har han gitt klar beskjed om å respektere de røde djevlene, men ikke frykte dem.

– Jeg beundrer Ronaldo. Hans 42 mål på èn sesong, måten han har spilt på og målene han har scort er fantastisk, sa Bruce om den portugisiske vingen.

Sist helg vant Wigan 1-0 på overtid mot Tottenham. Onsdag venter en enda større utfordring for Steve Bruce.

– Det er god stemming i laget, og på søndag var guttene så innstilt og sultne på å vinne at det tilslutt ga oss poeng, sa den tidligere United-forsvareren.

– Jeg håper at vi kan vise Manchester United at det ikke er en tilfeldighet at Wigan er inne blant topp 10.

Klikk på bildet for å forstørre.

Favoritter
Seier onsdag vil gi United kun to poeng opp til Liverpool med fortsatt èn kamp mindre spilt. Det bekymrer Liverpool-spiss Fernando Torres.

– De er storfavoritter akkurat nå, og har vist over flere år at de er et meget sterkt lag, sier den spanske 24-åringen.

– De har to kamper mindre spilt, og nærmer seg toppen. Før vår kamp på Old Trafford i midten av mars håper jeg vi stiller likt poengmessig. Den kampen kan bli avgjørende, sier han.

Samtidig er tabelltoer Chelsea inne i en vanskelig periode med kun èn seier på seks kamper. Det tar trener Luiz Felipe Scolari alt ansvar for.

– Jeg må forandre systemene våre og begynne helt på nytt, sa Scolari.

– Dette er mitt problem, ikke spillernes.

Mens United onsdag spiller for andreplass på tabellen, skal Chelsea ut i FA-cup mot Southend. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Annonsebilag