RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Louis van Gaal har tatt store grep etter at han overtok som manager i Manchester United. Nå får han ros av Sir Alex Ferguson.
Louis van Gaal har tatt store grep etter at han overtok som manager i Manchester United. Nå får han ros av Sir Alex Ferguson. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Ferguson: - Strålende av van Gaal

Alex Ferguson støtter Louis van Gaals ryddeprosjekt.

Louis van Gaal har tatt store grep etter at han overtok som manager i Manchester United. Nå får han ros av Sir Alex Ferguson.

Skotten gikk av som United-manager i 2013 etter 27 år i jobben – og pekte selv ut landsmannen David Moyes som sin arvtaker. Moyes lyktes overhodet ikke i sin første sesong på Old Trafford og ble i sommer erstattet av Louis van Gaal.

Etter at nederlenderen overtok roret, har Ferguson holdt seg i bakgrunnen og gitt svært få kommentarer til mediene. Nå deler han for første gang noen av sine tanker rundt ansettelsen av den meritterte 63-åringen.

– Louis van Gaal har gjort mange endringer, og ved nærmere ettertanke har han kanskje gjort rett i å rydde opp og bygge sitt eget lag, sier Ferguson.

Ryddeaksjon

Uttalelsene framkommer i dokumentaren «Sir Alex: Life After Management» som sendes på Manchester Uniteds egen TV-kanal kommende mandag. Det er den britiske avisen The Telegraph som har fått tilgang til deler av innholdet.

Da Ferguson forlot sjefsstolen i United i 2013, mente skotten at han etterlot seg et Manchester United-mannskap som kunne vinne den engelske ligaen i mange år framover. Louis van Gaal har åpenbart vært av en annen formening.

Siden nederlenderen kom inn stadionportene i Manchester har 14 spillere forlatt klubben. Seks profilerte navn har blitt hentet inn med en samlet prislapp på over halvannen milliard norske kroner.

Savnet managerjobben

Nå åpner gamlesjef Ferguson for at ryddesjauen kan ha vært på sin plass.

– Måten han (van Gaal) har gått løs på oppgaven, har vært strålende, sier skotten.

I dokumentaren innrømmer for øvrig Ferguson at det har vært øyeblikk der han har savnet trenergjerningen. Som da han ferierte i Midtøsten i desember i fjor.

– Det var første gang i hele mitt liv at jeg hadde ferie i desember. Jeg satt ved svømmebassenget og sa til Cathy (kona) «jeg skulle vært på Carrington!».

Carrington er Manchester Uniteds treningsarena. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere