*Nettavisen* Sport.

Ferguson: - Vi kunne fått fire straffer

Foto: Shaun Botterill Getty Images

United kom tilbake fra 0-3 og klarte uavgjort mot Chelsea etter to mål fra straffemerket.

05.02.12 20:39

CHELSEA - MAN. UNITED 3-3: Manchester United-manager Alex Ferguson avfeide alle antydninger om billige straffespark da den regjerende mesteren klarte uavgjort borte mot Chelsea søndag.

Londonlaget ledet 3-0 tidlig i andre omgang, men klarte likevel ikke å få med seg alle poengene fra oppgjøret. United kom tilbake i kampen takket være to straffespark og en heading av innbytter Javier Hernández.

Etter kampen ble Ferguson spurt om straffesparkene United ble idømt var korrekt, og om rødtrøyene hadde fortjent flere av dem i første omgang.

- Vi kunne fått fire straffer. Jeg klandrer ikke dommeren, men assistentdommeren som har dømt straffe mot oss på Old Trafford flere ganger i lignende situasjoner. Han ser både situasjonen med Young og den med Welbeck godt. Da lurer jeg på hvorfor han dømmer mot oss på Old Trafford, men ikke gjør noe her, sa Ferguson i intervjuet som ble sendt på TV 2.

Selvsikker Rooney
Etter nok et klassisk Manchester United-comeback er Wayne Rooney overbevist om at ingenting kommer til å knekke klubben hans i jakten på et nytt seriegull.

-Vi kjempet oss tilbake og viste City at vi kommer til å gi dem kamp hele veien, sa tomålsscoreren.

Rooney la til at han var sikker på at Danny Welbeck ble felt da han fikk sin andre mulighet fra elleve meter, men at han var mer usikker på den første straffen.

Chelsea var ikke det best laget i den første omgangen på Stamford Bridge, men ledet likevel halvveis. Det takket være et selvmål av Jonny Evans.

Daniel Sturridge var mannen som skapte vertenes første virkelige sjanse da han løp innover i feltet fra høyre med ballen.

Det påfølgende Innlegget fra den unge angriperen gikk via David de Gea og Jonny Evans og inn i målet.

Chelsea ut i hundre
Om det ikke var spesielt fortjent at Chelsea fikk mål før sidebyttet endret dette seg umiddelbart etter hvilen.

Fernando Torres slo et utsøkt innlegg helt ute fra sidelinja på vertenes høyreside rett etter avspark. Landsmannen Juan Manuel Mata avsluttet på beste måte på volley med venstrefoten.

Bare fem minutter senere scoret Chelsea igjen. Denne gangen var Mata servitør. Rio Ferdinand var slapp i markeringsspillet og tillot David Luiz å heade inn 3-0.

Men en tremålsledelse er ikke trygg mot Manchester United.

To straffereduseringer
Først klønet Daniel Sturridge det til i eget felt. Angriperen kom borti Patrice Evra, og sistnevnte lot seg ikke be to ganger med å falle.

United, som mente seg snytt av Howard Webb for to straffer i første omgang, fikk denne gangen gehør hos dommeren.

Wayne Rooney var brennsikker og banket ballen høyt i målet bak Petr Cech.

Drøyt midtveis i andre omgang skulle Rooney få enda en sjanse fra elleve meter. Webbs beslutning om å gi straffe da var i beste fall tvilsom.

Danny Welbeck hadde ballen. Branislav Ivanovic skled og forsøkte å trekke seg unna. Welbeck oppsøkte imidlertid foten til Chelsea-spilleren og konstruerte tydelig situasjonen.

Men Manchester United fikk straffe igjen og Rooney scoret på nytt.

Hernández spesial
United fikk ekstra krefter av comebacket og scoret uten noen som helst tivl 3-3 målet på redelig vis. Ryan Giggs fant innbytter Javier Hernández i feltet.

Mexicaneren hadde, som vi har sett utallige ganger tidligere, skaffet seg rom mellom midtstopperne. Headingen fra kort hold ble for vanskelig å stoppe for Cech.

Chelsea var uhyre nær vinnermål flere ganger på overtid. Men David de Gea reddet United med to fantastiske redninger.

Først avverget United-keeperen et frispark fra Mata. Spanjolen var helt oppe i vinkelen og bokset unna ballen. Deretter stoppet han Gary Cahill i det siste overtidsminuttet.

- Redningen på frisparket var utrolig. Han har gjort en eller to feil, men i dag gjorde han en glimrende jobb, skrøt Ferguson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.