*Nettavisen* Sport.

Ferguson ber Rooney skjerpe seg

Foto: Neal Simpson / PA Photos / NTB scanpix

Les hvorfor United-sjefen fortsatt skulle ønske Ryan Giggs var ung.

10.11.12 12:10

Serieledelse og en solid sesongstart poengmessig til tross, det har vært flere ting å sette fingeren på i Manchester United så langt.

At Old Trafford-klubben står med 24 poeng, er ikke først og fremst på grunn av effektiviteten fra 11-metersmerket.

Da Wayne Rooney misbrukte straffen mot Arsenal sist helg, sørget han nemlig for Uniteds fjerde bom på seks forsøk denne sesongen.

Krever bedring
Engelskmannen misset samtidig på sitt niende straffespark av 26 mulige, alle turneringer for United medregnet. Det tilsvarer én straffebom hver tredje gang.

Sir Alex Ferguson er klar på at det kreves forbedring på området.

- Wayne må bare akseptere at det forventes et bedre snitt når det gjelder straffespark, sier Ferguson ifølge The Telegraph.

En miss, eller to, sjefen mener uansett Rooney er velsignet med den best mulige mentaliteten for å komme seg videre.

- Det spesielle med Rooney er at det ikke spiller noen rolle om det er finalen i VM eller første runde i en amatør-turnering. Han vil alltid bare score. Og gjør han ikke det, påvirker det ham ikke i det hele tatt, og dét er viktig for en straffeskytter, forteller Ferguson.

Savner unge Giggs
Med Robin van Persie på laget, er det nok mange som argumenterer for at det er nederlenderen som bør være den faste eksekutøren.

Rooney virker imidlertid å ha sjefens tillit. Enn så lenge.

- Det er ikke snakk om at han vil be om å få slippe å ta straffespark, men han gjør best i å ikke feile på enda et, lyder det noe kryptisk fra den legendariske manageren.

Han skulle aller helst sett at en aldrende ringrev fikk ekspedere dødballene fra elleve meter, men innser at alderen er et hinder for ukentlig Premier League-spill.

- Jeg mener Ryan Giggs er vår beste straffeskytter, og jeg kan faktisk bare huske at han har bommet én eneste gang, i en FA Cup-kamp da han var 17 år. Men Ryan spiller ikke lenger hver helg, så kanskje jeg burde bytte ham inn når vi får straffe, slik de gjør i amerikansk fotball, undrer Ferguson.

Om United skulle få straffespark mot Aston Villa i kveld, får kanskje Wayne Rooney muligheten til å rette opp noe av inntrykket.

Kampen har avspark klokka 18.30 og kan følges spark for spark i vårt livesenter, NaLive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.