*Nettavisen* Sport.

Ferguson-favoritt skuffet over van Gaal

MANAGER: Louis van Gaal er ny manager i Manchester United. Foto: © Michael Kooren / Reuters (REUTERS)

- Det er ikke rart jeg er skuffet, heller, sier han.

06.06.14 11:15

Louis van Gaal ble i mai ansatt som ny manager i Manchester United og selv om nederlenderen for tiden er opptatt med å forberede hjemlandet til VM i Brasil, har han også tid til å håndtere ting som skjer rundt klubblaget.

Veteranen skal blant annet ha staben for den kommende sesongen klar.

Der er imidlertid ikke landsmann Rene Meulensteen vurdert. Meulensteen jobbet i mange år under sir Alex Ferguson og fikk mye skryt for den jobben han gjorde. Da David Moyes tok over, ble nederlenderen løst fra kontrakten.

Siden har han hatt mindre vellykkede opphold i Ansji og Fulham.

Under tiden i United fikk Meulensteen mye skryt for sitt arbeid, både av kollegaer og spillerne. Robin van Persie vat blant de som mente landsmannen var en av de viktigste grunnene til Uniteds suksess i 12/13-sesongen.

Nå forteller treneren at han er litt skuffet over at landsmann van Gaal ikke har vurdert ham for en jobb i den «nye» staben til gamleklubben, United.

- jeg hadde lyst til å dra tilbake til United. Jeg hadde 12 fantastiske år der og dro ikke fra klubben fordi jeg var uvenner med noen, sier han ifølgeITV.

Klikk på bildet for å forstørre.

INGEN RETUR: Louis van Gall ønsker ikke Rene Meulensteen inn i staben. Foto: Fadi Al-Assad / Reuters / NTB scanpix

- De valgte van Gaal som ny manager og han har bestemt seg for å ta med sine egne folk inn i staben. Det er ikke plass til meg der, sier treneren.

Meulensteen bekrefter at han har snakket med van Gaal om en jobb.

- Om jeg har snakket med ham? Ja, og jeg vet det ikke er plass til meg i United. Van Gaal har gitt meg klar beskjed om det, sier nederlenderen.

United-manageren har enn så lenge ikke offentliggjort hvem han tar med seg inn i trenerteamet. Meulensteen mener han selv har verdifull erfaring.

- Jeg er skuffet. Etter 12 år i en klubb som United, der jeg har hatt mange viktige jobber, ikke minst fem år med førstelaget, der vi hadde mer suksess enn klubben noen gang har hatt, er det heller ikke rart jeg er skuffet.

- Der ikke mange som har vært så lenge i en klubb som meg, sier han.

Meulensteen legger heller ikke skjul på at han er åpen for andre tilbud.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.