RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson fryktet sparken

Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson fryktet at han ville få sparken som manager i Manchester United i fjor.

Årsaken var vaklende resultater på nyåret i 2004, og at skotten forsvarte Rio Ferdinand mens han var utestengt for å ha uteblitt fra en dopingkontroll.

Sir Alex Ferguson følte seg svært presset i managerstolen på Old Trafford - helt til Walter Smith ble hentet inn som assistenttrener i Manchester United i en kort periode.

Med Walter Smith som sin høyrehånd tok Manchester United bronsen i Premier League og gikk helt til topps i FA-cupen.

Følte presset
- Presset på managerene i dag er helt ekstremt, innrømmer Sir Alex Ferguson overfor The Daily Record.

Ferguson, som har vært manager i Manchester United i over 18 år, røper at han fryktet fyken fra klubbledelsen i løpet av fjorårsesongen.

- Jeg visste at dersom vi tapte flere kamper, ville media starte en kampanje for å bli kvitt meg. Jeg har hatt mer begravelser i mediene enn 300 generaler i løpet av min tid på Old Trafford, mener skotten.

- Smith reddet meg
Ferguson takker Walter Smith for at han fremdeles er manager i en av verdens største klubber.

- Walter kom direkte fra Skottland, og hans ekspertise og råd var en enorm hjelp for meg. Faktisk, var han nesten gudesendt for meg, sier en nå lettet Ferguson.

Walter Smith overtok jobben som landslagssjef for Skottland etter sitt korte opphold på Old Trafford.

- Jobben som trener for Skottland tilhører Walter nå. Han sier alltid de rette tingene til spillerne, og viser en helt korrekt holdning, skryter Fergie.

Kan vinne Champions League
Sir Alex Ferguson tror Manchester United denne sesongen kan vinne hele Champions League - om de slår AC Milan i åttendelsfinalen onsdag neste uke.

- Vi skal møte AC Milan i den første kampen i sluttspillet i Champions League neste uke, og for å være ærlig tror jeg vinneren av de oppgjørene kan gå helt til topps i turneringen. Så det er en viktig kamp, konstaterer Ferguson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere