Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson fullroser landslagskometen

Storfornøyd med Kings innsats for Norge.

Han kom inn som en rakett mot Kypros, og var kanskje den største grunnen til at det norske VM-håpet lever i beste velgående, etter to sene mål og en 3-1-seier.

Til tross for at 2012 har vært et gjennombruddsår for Joshua King på landslaget, er han derimot et godt stykke bak i spisskøen på Old Trafford.

Etter kampen var han også usikker på om Sir Alex Ferguson i det hele tatt hadde fått med seg innhoppet mot Kypros.

Godt for selvtilliten
I et intervju på Manchester Uniteds egne hjemmesider, viser imidlertid sjefen at han følger godt med. Og roser samtidig King i brede ordelag.

- Han sørget for straffesparket og scorte i tillegg det tredje målet. Det kommer uten tvil til å gi ham ekstra selvtillit, sier Ferguson.

- Hurtigheten og fysikken er hans aller største styrker, og jeg er sikker på at han kommer til å få en flott karriére, fortsetter han.

Joshua King ble ikke inkludert i Uniteds pre season-oppkjøring i USA, men Ferguson forteller at han likefullt følger nøye med.

Uheldige utlån
- Han la ned masse arbeid før sesongen startet og var veldig god, sier Fergie.

Ved siden av å ha imponert på landslaget, har King også fått en god start på sesongen med U 21-gjengen. To utlån har imidlertid ikke vært like heldige for nordmannen.

- Vi er ikke alltid like heldige når spillere går på lån. For eksempel har Federico Macheda opplevd både ett og to mareritt i Sampdoria og QPR. Det samme skjedde med Joshua i Borussia Mönchengladbach, og derfor kom han tilbake til oss, forteller Ferguson.

Grunn til Owen-exit
Etter et lite opphold i United-trøya, forlot Michael Owen denne sommeren Old Trafford. Én av grunnene heter Joshua King.

- Michael er en fantastisk spiller, men vi hadde muligheten til å signere Robin van Persie. Samtidig har vi både Chicharito og Danny Welbeck i utvikling i tillegg til Wayne Rooney, selvfølgelig. Når unge spisser som Macheda, Will Keane, King og Bebé også er på vei fram, ble det vanskelig å beholde Michael, avslutter Ferguson.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar