*Nettavisen* Sport.

Ferguson hater å bli sint

Sir Alex Ferguson er kjent for sine hissige utbrudd. Men han liker dem ikke.

05.02.08 12:01

Ferguson er en hissigpropp. Det trenger man ikke å ha sett mange fotballkamper fra England for å vite eller forstå. Det går naturlig nok også ut over spillergruppa, som tidvis får bakoversveis av sjefens utblåsninger.

Og det er blitt noen i løpet av 21 års regjeringstid på Old Trafford. David Beckham fikk blant annet en fotballsko i ansiktet etter at United ble slått ut av Arsenal i FA-cupen i 2003.

To former for snakk
Men Ferguson hevder han hater å utsette sine spillere for disse tiradene, selv om han innimellom ikke føler at han har noe annet valg.

- Jeg koser meg ikke når laget ikke spiller bra. Det er mye bedre å komme inn til pause når alt har gått etter planen. Her er det siste tilfelle for det meste, på grunn av de spillerne vi har. Men det også fører en egen type utfordring med seg. Det er da du må snakke om konsentrasjon og nødvendigheten av å ikke ta foten vekk fra pedalen, eller viktigheten av å gå for den avgjørende scoringen. Så det er to former for snakk: en når det går bra, og en når det går dårlig.

- Jeg vet ikke hvordan praten er i andre garderober, men du kan aldri styre unna noen ting. Jeg forsøker å komme til bunns i problemet og rede det ut så raskt jeg kan. Etter det må du motivere spillerne til andre omgang. Som manager må du komme opp med de riktige ordene og det rette volumet for å gjøre spillerne oppmerksomme på ansvaret de har, og hvordan de kan bli bedre, sier han ifølge The Mirror.

Flere må score
Ferguson leverte begge deler sist helg da laget lå under 0-1 for Tottenham til pause. United kom tilbake og utlignet på overtid.

Nå håper han at resten av laget, og ikke bare Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez og Wayne Rooney, skal finne nettmaskene for United.

- Det er en bra lag- og arbeidsmoral, vi har både erfaring, ungdommelighet og vi har også matchvinnere. Det ser bra ut, sier Ferguson.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag