*Nettavisen* Sport.

Ferguson holdt Rooney-skade hemmelig

Foto: Pa Photos/Scanpix

Manchester United-spissen uaktuell for neste helgs oppgjør på Ullevaal.

20.05.12 13:02

Englands landslagssjef Roy Hodgson avslører overfor The Telegraph at Rooney har gått skadd i flere uker, og dermed er uaktuell for en tur til Oslo med resten av troppen.

Ifølge nyansatte Hodgson har Manchester United-manager Alex Ferguson holdt tett om skaden på grunn av den jevne tittelkampen i Premier League mot byrival City.

- Han har en liten skade. Jeg vil ikke gå nærmere inn på det. Alex sa ikke noe om det, og det kommer heller ikke jeg til å gjøre. Men det er en liten skade som har godt av noen dagers hvile, sier Hodgson.

Utestengt
Rooney mister uansett de to første kampene under EM-sluttspillet. Nå er det klart at spissen seg til den engelske landslagstroppen tirsdag 29. mai. Det er tre dager etter at «Three Lions» har vært i aksjon mot «Drillos».

- Han kommer ikke til å være med i Norge-kampen. Om han kan spille mot Belgia eller ikke, vet jeg ikke, fortsetter Roy Hodgson.

Rooney ferierer for tiden i Las Vegas med kona Colleen og sønnen Kai. Han er først tilgjengelig for spill i EM i den tredje gruppespillkampen mot Ukraina på grunn sparket mot Montenegros Miodrag Dzudovic i den siste kvalifiseringskampen.

Aldri aktuelt med Scholes
Den nye England-manageren innrømmer at han er en stor tilhenger av Rooneys tilbakevendte klubbkollega Paul Scholes. Et comeback også på landslaget for Scholes har imidlertid ikke vært diskutert.

- Han er en glimrende spiller, men hvis jeg skulle valgt ut ham til den kommende turneringen måtte det vært fordi vi trengte å fylle en bestemt plass. Det ville i så fall betydd at vi måtte utelatt Gerrard, Lampard eller Barry som alle spilte viktige roller i jobben med å få oss til sluttspillet, påpeker Hodgson.

- Jeg hadde ikke nølt dersom jeg var 100 prosent sikker på at han var et opplagt valg for en plass på laget, og vi ikke hadde hatt spillere som var i nærheten av ham, tilføyer mannen som førte West Bromwich til 10.-plass i Premier League denne våren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.