RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson i sjokk

Sist oppdatert:
Manchester United-manager Alex Ferguson var i sjokk etter tapet mot Celtic. Nå kan giganten ryke ut av Europa igjen.

CELTIC-UNITED 1-0: Det virket utenkelig. Manchester United vant sine tre første kamper i Europa på cruise-kontroll. Så gamblet Ferguson med et svekket lag mot FC København. United tapte.

Mot Celtic tok han imidlertid ingen sjanser, og ti av de 11 spillerne som startet har vært fast inventar denne sesongen. Men Shunsuke Nakamuras fantastisk frispark ti minutter før slutt ødela igjen.

Dermed kan United ryke ut av Champions League hvis det ikke blir poeng hjemme mot Benfica i siste kamp. Og legg merke til: I fjor var det nettopp Benfica som sendte Ferguson og hans menn ut av turneringen, etter at de slo engelskmennene på sin hjemmebane i siste kamp.

- Dette er tøft
- Jeg er i sjokk, sa Ferguson til pressen etter kampen.

- For å være helt ærlig er det vanskelig å godta at vi tapte denne kampen. Men sånt kan skje i fotball når man ikke er gode nok på den siste tredjedelen av banen. Vi tok heller ikke vare på sjansene våre, fortsatte han.

United-manageren synes heller ikke at det er ideelt at lagets hans skal ut i flere viktige kamper før den avgjørende Champions League-kampen mot Benfica. Først venter Chelsea. Deretter Everton og Middlesbrough. Alt i løpet av en uke.

Ferguson er imidlertid ikke engstelig for at Louis Sahas straffemiss i siste minutt vil gå altfor mye inn på franskmannen.

- Han er selvsagt skuffet over missen, men de andre spillerne hjelper ham over dette. Dette skaper ingen problemer. Og han vil sikkert misse en annen straffe igjen senere i karrieren også.

Saha misbrukte også en annen gigantsjanse da han ble spilt helt fri med keeper, men i stedet for å score trodde han at han stod i offside. Avslutningen ble derfor kun halvveis. Dommeren blåste imidlertid ikke.

- Han mente at han hørte dommerens fløyte, forklarer Ferguson.

- Vi reiser oss
Og hva så med storkampen mot Chelsea kommende søndag?

- Vi har fem dager å komme oss på, men hvis vi vil vinne serien så må vi vise styrke etter et tap som dette, og det er jeg sikker på at vi vil gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere