Ferguson om Klopp-ansettelsen: - Det bekymrer meg

HYLLER LIVERPOOLS NYE MANN: Sir Alex Ferguson er redd Liverpool blir svært farlige med Jürgen Klopp bak roret.

HYLLER LIVERPOOLS NYE MANN: Sir Alex Ferguson er redd Liverpool blir svært farlige med Jürgen Klopp bak roret. Foto: (Ap / Afp / NTB scanpix)

Den legendariske manageren hyller Liverpools nye sjef.

10.10.15 16:18

Jürgen Klopp ble torsdag presentert som Liverpools nye manager, fire dager etter at Brendan Rodgers fikk fyken som følge av lagets middelmådige start på sesongen.

Tyskeren ble møtt begeistring fra første stund, og den positive omtalen bare fortsatte etter at den tidligere Dortmund-frelseren møtte engelsk presse for første gang, hvor 44-åringen omtalte seg selv i litt mindre brede ordelag enn en viss portugiser, og døpte seg selv «The Normal One».

Les også: Slik gjorde de Klopp-tabben som aldri blir glemt

Bekymret
Blant de mange beundrerne finner man også Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson. Skotten er ikke i tvil om at Klopp er en fantastisk signering for Liverpool, og sier at han er bekymret for hvilken innvirkning tyskeren kan ha Uniteds erkerival.

- Det er en fantastisk ansettelse. Jeg beundrer ham, virkelig. Jeg kjenner Jürgen godt fra tidligere møter på trenerkurs i Geneve. Han har en sterk personlighet, er veldig sta og målrettet i alt han gjør. Karrieren hans i Dortmund var fantastisk, sier Ferguson i et intervju med ESPN.

- Jeg tror han kommer til å gjøre det veldig bra i Liverpool. Jeg liker ikke å si det ettersom det er Liverpool, og det bekymrer meg virkelig, fortsetter «Fergie».

Kritiserer Liverpool-modell
Ferguson er samtidig sterkt kritisk til Liverpools mye omtalte overgangskomité, og mener det er managerens jobb å hente inn spillere.

- Hvis du ikke stoler på manageren din, hvorfor skal du da ha ham der? Det er han som må bestemme hva slags type spiller spiller og hva slag personlighet han vil ha, sier Ferguson.

Klopp selv måtte naturligvis svare på temaet da han møtte pressen for første gang som Liverpool-manager.

- Dette er en helt gal diskusjon. Jeg trengte bare ti sekunder på å vurdere dette. Vi snakket om det, men jeg er ingen idiot. For meg er det nok å ha første og siste ord, sier Klopp.

- Alt som skjer i midten, det kan vi diskutere. Men vi skal bare snakke om veldig gode spillere, håper jeg. Jeg er ikke et geni, jeg trenger hjelp fra andre for å få et bra resultat, sier treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.