RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson sammenligner van Persie med Cantona

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
– Vi fikk julegaven vår tidlig.

Robin van Persies virkning på Manchester United kan sammenlignes med forvandlingen Eric Cantona i sin tid avstedkom, hevder manager Alex Ferguson.

Van Persie har allerede scoret 15 mål siden han ble hentet fra Arsenal i sommer, og Ferguson trekker parallellen til det som skjedde da Cantona kom til klubben i 1992 og førte United til det første seriegullet på 26 år.

– Vi fikk julegaven vår tidlig, faktisk ved starten av sesongen da Robin van Persie kom til Old Trafford, skriver Ferguson i programmet til hjemmekampen mot Newcastle onsdag.

– Jeg vil ikke være med på å dyrke enkeltspillere, for jeg mener at essensen i et suksessrikt fotballag er lagarbeid. Vi er ikke noe enmannslag, men noen ganger er du heldig nok til å finne den siste brikken i puslespillet, skriver Ferguson.

Laget hans var på 8.-plass da Cantona ble kjøpt fra Leeds i 1992. Med rikelige doser talent, karisma og arroganse løftet han United til overlegent seriegull, det første av 12 under Fergusons ledelse.

– Vi gjorde det da vi hentet Eric Cantona. Han var rett spiller i rett klubb til rett tid. Han ble katalysator for og springbrett til vår suksess, skriver Ferguson, som også mener at Cristiano Ronaldo hører hjemme i samme klasse.

United tapte gullduellen med byrival City på målforskjell forrige sesong, men denne sesongen har laget skaffet seg en betydelig luke på tabelltopp. (©NTB)

LES FLERE SAKER FRA 2012:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere