RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson sjokkert over Chelsea

Foto: AP/Scanpix
- Verden har ingen tålmodighet lenger.

Luiz Felipe Scolari (60) fikk mandag sparken fra jobben som manager i Chelsea, bare sju måneder etter at han overtok den fra Avram Grant.

Brasilianeren har oppnådd suksess både på klubb- og landslag tidligere, men Chelsea forlater han på en skuffende fjerdeplass i ligaen. Avstanden opp til serieleder Manchester United er sju poeng.

Og - som både Grant og José Mourinho fikk erfare før ham - i Chelsea godtar man kun seirer.

- Jeg er veldig overrasket. Det er et sjokk så tidlig. Han fikk jobben for bare sju måneder siden, sier Uniteds manager, Sir Alex Ferguson (67), til MUTV.

22 år i jobben
Ferguson ble ansatt i Manchester United i november 1986 og hadde 260 måneders forsprang på Scolari da brasilianeren måtte gå.

- Han er en mann med stor erfaring. Han tok Brasil til VM-gull, og var det åpenbare valget som erstatter for Avram Grant, mener Ferguson.

Les også: Scolari møtte «dødsmasken»

Ferguson var også nær å bli avskjediget i United, så langt tilbake som i 1990, før United vant FA-cupen og klubblegenden Sir Bobby Charlton ba klubben om å beholde skotten. Det skjer sjelden eller aldri i dagens fotball, at en manager får mer enn fire år i en storklubb uten annen suksess enn et cupgull.

- Dette er et tegn på tiden. Det finnes overhodet ingen tålmodighet i verden lenger, konstaterer Ferguson.

Pressen medskyldig
Han tror at den moderne mediehverdagen har bidratt til Scolaris fall.

- Du kan ikke alltid klandre pressen, men den spiller en rolle. Slik tabloidene fungerer, i konkurranse med internett og Sky News, er det sensasjoner hver gang noen har et dårlig resultat. Det var store forventninger til at Chelsea skulle gjøre det bra i år, og det er vel bare den siste måneden at de har spilt dårlig. Dommen kommer egentlig på grunn av den siste måneden, forklarer Ferguson overfor Uniteds egen tv-kanal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere