*Nettavisen* Sport.

Ferguson vurderer å vrake De Gea

Foto: Scanpix

Frykter den unge keeperen kan få en dårlig opplevelse mot Bolton og deres direkte spillestil.

10.09.11 14:52

Manchester United-manager Alex Ferguson har de siste dagene diskutert med de øvrige personene i trenerteamet om David de Gea bør spares i kveldens kamp mot Bolton.

Skotten bekymrer seg nemlig for Boltons styrke i luftrommet, og at De Gea kan bli offer for et lag som bevisst vil gå inn for å gjøre ham utrygg, skriver The Guardian.

Den 20-årige nye førstekeeperen kan dermed bli nødt til å vike plassen for tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard.

David de Gea har tidilgere i sesongen måttet tåle kritikk for å ha sluppet inn flere billige mål. Spanjolen har fortsatt en del å lære i Premier League-sammenheng, selv om Ferguson har forsikret ham om at han er førstevalget mellom stengene.

Lindegaard var imidlertid en av klubbens beste i sesongoppkjøringen, og den danske 25-åringen har antydet at han ikke er langt unna en startplass hos de røde djevlene.

- Fikk ikke beskyttelse
Fredag snakket Ferguson likevel som om han ville starte med De Gea i lørdagens kveldskamp. Skotten var ikke snauere enn at han på forhånd oppfordret dommer Andre Marriner om å gi den unge sisteskansen mer beskyttelse fra motstandernes spillere.

- Jeg synes ikke han fikk den beskyttelsen han skulle mot West Brom, men han håndterte den biten veldig bra. Han gjorde en feil på målet, men bortsett fra det tok han seg av alt det de slo inn foran ham, sa Ferguson.

Skotten påpekte også at han i sin tid lot Peter Schmeichel få tilliten han trengte da han fikk en vanskelig start i klubben.

HTML EMBED

«Skal få gjennomgå»
Det er ventet at Bolton anført av Kevin Davies vil forsøke å krige Manchester United i senk på Reebok Stadium. Davies har allerede varslet at United-stopper Phil Jones «skal få gjennomgå». Ferguson er imidlertid trygg på sitt 19-årige stoppertalent, som ble hentet fra Blackburn i sommer.

- Vi vet at Davies er en fysisk og vanskelig spiss å møte. Han bruker fysikken sin godt, men Phil Jones har vist at han er kapabel til å håndtere motspillere med ulike kvaliteter. Han spilite vel mot ham i fjor, og han møtte antakelig spillere som Drogba og Crouch, påpeker skotten, som mener Jones ikke mangler erfaring fra møter med fysisk sterke angripere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.