Gå til sidens hovedinnhold

Festningen Aspmyra

I fjor tapte Bodø/Glimt kun to ganger hjemme. De skal ikke bli enkle å ta i år heller.

ASPMYRA (Nettavisen): BODØ/GLIMT-HAMKAM 2-0:

(Klikk her for å se sammendrag av kampen)

- Vi har et meget og hurtig overgangsspill som skal gjøre livet surt for mange forsvarere, sier Runar Berg til Nettavisen.

Hurtige overganger
I fjorårets Adeccoliga tapte Bodø/Glimt knepent mot Molde og mot Moss på hjemmebane. Tapet mot Moss kom etter at Glimt var klare for kvalik mot Odd, en kamp de vant 3-2 på Aspmyra. I søndagens kamp mot HamKam kom Glimt på mange giftige overganger, anført av en meget opplagt Runar Berg.

Hovedtrener i Glimt, Kåre Ingebrigsten, er ikke i tvil om at de fleste lag kommer til å slite på Aspmyra. Han føler at Glimt er gode til å få til sitt spill på hjemmebane med mange hurtige overganger.

- Underlaget passer oss perfekt, fordi vi liker å trille ball. Når det er slik som mot HamKam, at vi får lov til å komme til mange innlegg, er det ikke rart at det blir mål. Her kan det bli mange poeng framover, sier Ingebrigsten.

- Vant fortjent
HamKams gode keeper Ivar Rønningen tror det blir vanskelig for andre lag å møte Glimt på Aspmyra.

- Glimt er livsfarlige på overganger. Vingene de har, er lynkjappe og tekniske, og det er en god kombinasjon. Det så vi blant annet på 2-0-målet deres. Glimt vant helt fortjent, sier Rønningen til Nettavisen.

Keeperen er skuffet over tapet, men mest fordi målene imot kom på situasjoner der Kamma skal være best:

- Var det noe vi skulle vinne, så var det iallfall duellene. Vi har mange sterke og robuste spillere, men det sviktet dessverre i dag, sier Rønningen.

Åpnet scoringskontoen
En spiller det ble stilt spørsmål ved før sesongen, var fjorårets toppscorer i Glimt, Thiago Martins. Allerede etter fem minutter svarte han kritikerne ved å være på rett plass til rett tid.

- Jeg liker å score mål, og det var artig å score allerede i første kampen. Det er alltid godt å få et tidlig mål, sier Martins til Nettavisen.

Her kan du se målet hans

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre