*Nettavisen* Sport.

FFK-Aune: - Det var ikke bare flaks, men ...

Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

Brann klare for cupfinale.

21.09.11 23:41

FREDRIKSTAD - BRANN 0-2:

Brann var av mange nederlagsdømt før sesongen, men de røde fra Bergen har virkelig vist ekspertene feil i løpet av 2011.

Laget har prestert svært godt i Tippeligaen og onsdag sikret klubben også en plass i cupfinalen på Ullevaal stadion i november.

Til tross for at klubben mistet mange viktige spillere i vinter, har den fått fram nye helter i år. Trener Rune Skarsfjord skal også ha mye av æren for snuoperasjonen.

Finalebilletten ble sikret foran publikum på et tilnærmet fullsatt Fredrikstad stadion. I en tett, jevn og tøff match, var det Diego Guastavino og Kim Ojo som ble tungen på vektskålen.

Dermed er bergensklubben tilbake i cupfinalen for første gang på sju år. Sist gang klubben spilte den gjeve kampen, i 2004, ble det 4-1-seier over osloklubben Lyn.

- Bergen fortjener dette
Brann-trener Rune Skarsfjord måtte innrømme etter kampen at han i vinter ikke hadde helt troen på at sesongen skulle utvikle seg så positivt, som den har gjort.

- Det må i så fall ha vært på en nachspiel, svarer Brann-treneren.

- I Bergen har de sunget om gull siden mars, så dette var artig for byen. Det er ikke så viktig for meg, men veldig viktig for Bergen. Fansen fortjener å få reise til Oslo, sier han.

FFK-trener Tom Freddy Aune var av naturlige grunner ikke fullt så fornøyd etter at dommeren hadde blåst av bataljen i plankebyen. Han mener tilfeldigheter avgjorde.

- De scorer på en ball som forandrer retning, det gjør ikke vi. Jeg føler vi hadde full kontroll på dem, men det bølger og marginene er på Branns side, sier han til NRK.

- Men det blir feil å si at det bare er flaks som avgjør dette. Jeg skal ikke skylde på flaks, men det første målet var viktig i en slik kamp, fortsetter Aune.

FFK med initiativet
Det var hjemmelaget som hadde et lite overtak i løpet av de første 45 minuttene på Fredrikstad stadion og gutta fra plankebyen kom også til de første sjansene.

Etter 12 minutter spilte Hans Erik Ramberg til Tarik Elyounoussi. Den tidligere nederlandsproffen ga videre til James Keene, men briten fikk ikke avsluttet skikkelig.

Like etter av vertene på farten igjen. Keene la inn foran mål, med det som var en blanding av skudd og innlegg. Celso Borges var på plass, men nådde ikke helt fram.

Branns første mulighet kom etter snaue 20 minutter og den var stor. Diego Guastavino kom alene med keeper Jon Masalin, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Etter en fartsfylt start roet det seg litt i Fredrikstad. Det ble slått mye langt og begge lag prøvde seg på overganger. Forsvarsspillet var imidlertid også patent.

Like før pause viste Elyounoussi igjen noen kunster. FFK-spissen vartet opp med et brassespark, men treffet ble ikke helt perfekt og Brann-keeper Piotr Leciejewski stoppet skuddet.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Mål av Guastavino
Andre omgang ble også en tett og jevn affære og det var tydelig at begge lag så gjerne ville til cupfinalen på Ullevaal. Der venter for øvrig vinneren av Aalesund og Start.

Diego Guastavino var frisk for gjestene og sto bak flere farligheter. Jon Masalin i FFK-buret sto imidlertid en svært god kamp og holdt lenge vertene inne i kampen.

I det 71. minutt måtte likevel den finske keeperen kapitulere. Guastavino fikk gå som han ville og fra 20 meter satte han ballen forbi Masalin og i mål via Vidar Martinsen.

I forkant av scoringen hadde hjemmelaget hatt et par brukbare muligheter ved Armin Askar og James Keene, men ingen klarte å overliste Branns polske burvokter.

Nå måtte Fredrikstad fram på banen i jakten på en utligning, men på tampen av oppgjøret skjedde det som så ofte skjer i fotball.

Branns Erik Mjelde la ballen inn lavt fra sin kant og ballen havnet til slutt hos Kim Ojo. Spissen hadde vært svak i store deler av kampen, men var på rett sted til rett tid.

Med 2-0 var kampen avgjort og bergenserne kunne juble for en plass i cupfinalen. Dermed kan det bli svært så livlig i Oslo på senhøsten.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.