*Nettavisen* Sport.

FFK-helten kan forsvinne

Brian West skapte kaos i Tromsø-forsvaret hver gang han var nær ballen, men kan forlate FFK allerede til sommeren.

24.05.05 08:00

FREDRIKSTAD STADION (TV 2 Nettavisen): FREDRIKSTAD-TROMSØ 4-2: Fredrikstad fortsetter å overbevise. Før sesongen var laget lansert som en av de store nedrykkskandidatene, men etter åtte serieomganger har Egil «Drillo» Olsens mannskap bare tapt én gang.

Og det etter seks kamper mot lag som var tippet på øvre halvdel.

Ingenting tyder lengre på at østfoldingene vil rykke ned.

- Dette kan ende med alt fra bronse til 11. plass. Jeg håper selvfølgelig det blir bronse, sier Brian West glisende.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte
Se kampfakta og spillerbørs
Se målene på web-tv

Skapte kaos
Han har bare et par korte innhopp bak seg i eliteserien denne sesongen. Mot Tromsø fikk han 45 minutter, og med ham fikk Fredrikstad plutselig et ordentlig angrepsspill. Wests fart skapte kaos og strekk i Tromsø-laget, og han satte selv inn 2-0-målet.

Men – toppspissen kan forsvinne allerede til sommeren.

- Det er interesse for ham. Andre eliteserieklubber, svenske toppklubber og klubber i Frankrike, sier Wests agent, Jan H. Schiefloe, til TV 2 Nettavisen.

- Brian holder alle muligheter åpne, også Fredrikstad, legger han til.

Wests kontrakt går ut etter sesongen, og det er ikke umulig at Fredrikstad bestemmer seg for å selge til sommeren, i stedet for at han forsvinner gratis ved sesongslutt.

- Vi er veldig klar over kontraktssituasjonen hans, men har ikke tatt en endelig avgjørelse på hva vi vil, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

- Men det gjør vi trolig snart, legger han til.

Det er ikke tvil om at Fredrikstad helst vil beholde spissen, men hovedpersonen selv holder alle muligheter åpne.

- Fansen her er topp. Det er lagkameratene også. Nå fokuserer jeg bare på å bli matchfit, og det er like stor sjanse for at jeg fortsetter her som at jeg drar, sier West selv.

- Det kommer nok til å skje noe de neste 3-5 ukene, sier agent Schifloe.

Alt gikk for Brenne
Hans Erik Ramberg var FFKs arkitekt da laget sikret seg 1-0 etter 1. omgangen mot Tromsø. I 2. omgang fikk han selskap av flere. Brian West økte til 2-0 i 2. omgang, men da Ole Martin Årst og Tromsø satte inn 1-2 og fornyet håp om poeng, tok Simen Brenne ansvar.

Balleleganten gjorde knapt en feil den siste halvtimen, og scoret for første gang to mål for Fredrikstad. Først dunket han inn 3-1 på hel volley. Så rundlurte han en Tromsø-forsvarer, og plasserte nydelig inn 4-1.

- I dag satte jeg sjansene mine. Jeg tror ikke at jeg har scoret to i samme kamp siden jeg var i Moss, sier han.

- Det gikk brukbart i dag, oppsummerte han nøkternt.

Altfor dårlig
I Tromsø-leiren var skuffelsen stor. Otto Ulseth skyldte på et begredelig forsvarsspill.

- Jeg er bekymret for eget forsvarsspill. Det var altfor dårlig. Men jeg kan heldigvis gjøre noe med det, og jeg tror jeg kan rette opp dette i løpet av uka, sier Ulseth.

Det bør han klare. Ellers blir det bakoversveis mot Lillestrøm på Alfheim førstkommende søndag. Fredrikstad møter Aalesund borte i neste kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.