Gå til sidens hovedinnhold

FFK-nedtur i «seriefinalen»: Nå leder Raufoss kampen om opprykk

Thomas Rekdal (17) viste hvorfor han blir sett på som et kjempetalent, men det holdt ikke for opprykksjagende østfoldinger i søndagens toppkamp.

RAUFOSS - FREDRIKSTAD 3-1:
NAMMO STADION (Nettavisen): I det som av lokalpressen før kampen ble stemplet som «årets fotballbegivenhet» på Raufoss var det gultrøyene som trakk det lengste strået.

Foran 2104 tilskuere, noe som for øvrig er tilskuerrekord på Nammo stadion, tok Raufoss en svært viktig seier og rykket fra i kampen om opprykk.

Når fem kamper gjenstår av sesongen har Raufoss nå to poeng ned til FFK på andreplass. Se hele tabellen nederst i saken.

Det er kun avdelingsvinneren som rykker direkte opp til Obos-ligaen, mens andreplassen må ut i kvalik mot toeren i den andre PostNord-avdelingen.

Dermed forstår alle viktigheten av å vinne en kamp som Raufoss gjorde søndag.

Høgmo: - Vi må tåle å tape disse

Fredrikstad-trener Per-Mathias Høgmo (58) mener FFK kan skylde seg selv etter søndagens nedtur.

- I dag når vi ikke helt opp. Vi gjør det vanskelig for oss selv som havner under tidlig i første omgang, men jeg synes vi er gode utover i omgangen og burde kanskje ha ledet. Men så fikk vi ett mål til imot oss rett etter pause, og da fikk Raufoss spille på det de er gode på, ligge bakpå og kontre, og de vinner til slutt fortjent, sier Høgmo til Nettavisen.

- Hvordan vurderer du sjansene for opprykk nå?

- Den er definitivt til stede. Den ligaen her har vært så tett at den kommer til å leve helt ut. Vi har Elverum hjemme i neste, mens de skal opp til Narvik. Det har vist seg før at lag avgir poeng, og vi må tåle å tape en kamp som i dag, sier FFK-sjefen.

- Er det en fiasko om det ikke blir opprykk?

- Vi har snakket mye om en kultur som er viktig å skape, og vi har veldig lyst til å komme oss opp så fort som mulig, men samtidig erkjenner vi at det har vært mye jobb å gjøre her. Vi startet i fjor med 13 spillere borte, vi startet med syv juniorspillere i vinter, og vi møtte et Raufoss i dag som har like mye ressurser som oss. Vi bruker ikke de ordene, sier Høgmo om fiasko-begrepet.

Rekdal: - Veldig tungt

Oskar Løken, Mikkel Maigaard og Anton Henningsson scoret målene for hjemmelaget, mens Thomas Rekdal sto for FFKs nettkjenning.

- Det er selvfølgelig veldig tungt å stå igjen med null poeng her. Det er kjipt, men Raufoss var vel alt i alt det beste laget. Vi gjør det vanskelig for oss som slipper inn tidlige mål i hver omgang, sier Rekdal til Nettavisen etter kampen.

17-åringen var en av FFKs beste spillere og scoret et fantastisk mål i første omgang.

- Jeg har øvd mye på skudd i det siste, så det er godt å se at det fungerer i kamp også, sier Rekdal.

Psst: Husk at du kan se kampene fra PostNord-ligaen direkte på Nettavisens- og Amedias plattformer (NA+).

Tidlig scoring

Kampen åpnet med et brak, og allerede etter tre minutter tok hjemmelaget ledelsen 1-0. Oskar Johannes Løken sendte Raufoss i ledelsen med en avslutning fra kloss hold etter en kontring.

Raufoss var lenge det beste laget på Nammo stadion, men mot spillets gang utlignet Fredrikstad i det 20. spilleminutt. Thomas Rekdal plukket opp en retur på 20 meters hold, og er det én mann du ikke skal la slippe til med et skudd, er det nettopp Rekdal.

Rekdals første FFK-mål

17-åringen banket inn utligningen med en fenomenal suser helt oppe i venstre hjørne, og dermed sto det 1-1. Målet var for øvrig Rekdals første scoring på A-laget til Fredrikstad, og snakk om å velge riktig anledning.

Fredrikstad overtok initiativet etter målet, og skapte flere store sjanser utover i omgangen ved Andreas Aalbu og Tim Nilsen, men hjemmelaget ryddet unna. Dermed gikk lagene i garderoben midtveis på 1-1.

Andre omgang var bare fire minutter gammel da Raufoss tok tilbake ledelsen, og igjen skjedde det på vakkert vis. Mikkel Jakobsen ville ikke være noe dårligere enn Rekdal, og på frispark fra 18 meter sendte han ballen over muren og inn i venstre hjørne. En fantastisk prestasjon og 2-1 til Raufoss.

Toppscoreren tok ansvar

Fredrikstad gjorde noen offensive bytter i håp om å skaffe utligning, men i stedet var det Raufoss som økte ledelsen. Toppscorer Anton Karl Peter Henningsson steg til værs og headet inn 3-1 et kvarter før slutt, og da gikk mye av lufta ut av FFK-ballongen.

Kampen endte til slutt med en nokså fortjent 3-1-seier til Raufoss, som dermed tok et nytt skritt mot Obos-ligafotball neste sesong.

Fredrikstads neste ligakamp spilles hjemme mot Elverum søndag 30. september. Raufoss møter FK Mjølner på bortebane samme dag.

Begge lag har igjen fem kamper av sesongen.

LES OGSÅ:

Les også

Real Madrid-president forklarer Ronaldos kraftig reduserte prislapp

Kommentarer til denne saken