RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FFK reddes av kommunen

Foto: Jon Olav Nesvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vedtok lånegaranti – med én stemmes overvekt.

Alle som er glade i Fredrikstad Fotballklubb kan trekke et lettelsens sukk. Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Fredrikstad å garantere for et lån på ti millioner kroner.

Med 27 mot 26 stemmer ...

Ifølge Fredriksstad Blads nettutgave tok hele 20 politikere ordet fra talerstolen i en voldsom debatt som altså endte med at byens fotballstolthet reddes på kort sikt.

Budsjettsprekk
- Det betyr at flertallet av kommunens politikere ønsker å støtte FFK og hjelpe oss gjennom en vanskelig tid, og det er det vi i første omgang setter veldig stor pris på. Så må vi sette i gang med å få belånt den garantien, og det blir neste skritt i prosessen, sier administrerende direktør Runar W. Henriksen til TV 2 Sporten.

Torsdag 24. september sendte FFK ut pressemelding om den alvorlige økonomiske situasjonen i klubben. Regnskapet for første halvår viste en inntektssvikt på drøyt ni millioner.

Samtidig sprakk utgiftssiden med over 11 millioner.

Likviditetsproblemer
FFK gjorde det klart at de raskt ville trenge ti millioner for å kunne lønne spillere og administrativt ansatte ut året.

- Likviditetssituasjonen i klubben er vanskelig inntil vi får det lånet på plass, sa administrerende Runar W. Henriksen til TV 2 den gangen.

Nå tyder altså alt på at det går i orden med pengene.

Da gjenstår bare å redde plassen i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere