Gå til sidens hovedinnhold

FFK slapp med skrekken

Gardar Johanssons hode-dublé og en Wehrman-kanon sendte Fredrikstad videre i cupen.

SKEID - FREDRIKSTAD 2-3: Til tross for en spennende avslutning hadde Fredrikstad kontroll store deler av oppgjøret mot Skeid, men ikke uten at oslolaget ga dem real motstand.

FFK-trener Anders Grönhagen hadde spart Tarik Elouynoussi fra start, men da Skeid yppet seg som mest måtte Norges nye landslagsyndling innpå uten at han markerte seg altfor mye.

For det var en annen Fredrikstad-profil som sto for den mest imponerende prestasjonen utpå Bislett-matta.

Wehrman-suser
Etter atten minutter tok FFK et innkast på venstrekanten som Andreas Tegström spilte tilbake til midtbanekrigeren Kasey Wehrman.

Wehrman dempet med venstre og uten tilløp klinte han til med høyreslegga fra omtrent 35 meter. Ballen suste inn i venstre hjørne uten at Skeid-keeper André Hansen rakk bort i tide.

I en tett kamp med få sjanser arbeidet annendivisjonslaget Skeid hardt og var til tider på høyde med Fredrikstad, som nesten ikke kom til målsjanser på Bislett.

Nesten for Skeid
Atten minutter før slutt fikk Skeid lønn for slitet sitt i form av en effektiv kontring. Dawda Leigh la inn til innbytter Anders Hatlén som stanget inn utligningen etter å ha vært på banen i kun ni minutter.

Hos TV 2 Sporten.no kan du se målene og reaksjoner fra oppgjøret

Like etter valgte FFK-trener å sette inn Tarik Elyounoussi for å forsøke å få mer fres på angrepsspillet.

Drøye ti minutter før slutt er Wehrman igjen involvert i et FFK-mål. Denne gangen som servitør.

En corner fra Wehrman ble kriget inn med hodet av Gardar Johansson til 2-1 for gjestene fra plankebyen.

Ikke mange minuttene etter kopierte Johansson bragden sin, denne gang på en corner fra motsatt side fra beinet til innbytter Raymond Kvisvik.

Fredrikstad roet ned
Etter 1-3-målet gikk luften litt ut av Skeid-spillerne og det ble en del rom for overganger til bortelaget, som virket tilfreds med tingenes tilstand og i stedet roet det hele ned for å unngå unødige skader.

Men som kjent straffer det seg ofte å hvile for mye på laurbærene og det ga Skeid en gyllen mulighet da de reduserte til 2-3 på overtid ved Mostafa Abdellaoue.

Den frenetiske sluttspurten førte imidlertid ikke til noen utligning for vertene og dermed er Fredrikstad klare for tredje runde i cupen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett