RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Fiasko for Solbakken

Sist oppdatert:
«FC Kollaps» skriver danske aviser om Ståle Solbakkens FC København.

100-150 millioner kroner kan ha gått tapt for Nordens største fotballklubb, FC København, etter at laget onsdag kveld ble slått ut av Apoel Nicosia fra Kypros.

Danske aviser kaller det flaut. Det gir kanskje grunn til ettertanke også i Norge, ettersom vår seriemester Stabæk jo ble slått ut av det laget som ble slått av et lag fra Kypros.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

På forhånd var FC København stor favoritt mot det kypriotiske laget, som kun én gang i klubbhistorien hadde snudd et europacupoppgjør etter tap i første kamp.

- Det er ikke en fiasko. Selvfølgelig skal vi slå dette laget, sier klubbdirektør Flemming Østergaard til Viasat 4.

(Artikkelen fortsetter)

Solbakken og FC København reiste til Kypros med en knapp 1-0-ledelse fra kampen i Parken i København. Danskene var favoritter, men det stempelet forsvant ut den døra FCK-forsvaret så gjestfritt åpnet bare to minutter ut i kampen. Kamil Kosowski takket for høfligheten ved å sette inn 1-0 og dermed utligne til 1-1 totalt.

- Forferdelig forsvarsspill av venstresiden til København, som stormer blindt ut uten at det er press på ballfører. Det der er barnelærdom, oppsummerte Viasat 4s ekspert Erik Solér.

Et kvarters tid senere tok kypriotene ledelsen 2-0 i kampen og 2-1 sammenlagt da Chrysis Michael satte inn et straffespark.

Dame N'Doye reduserte til 1-2 midtveis i første omgang og akkurat da lå FCK an til å gå videre på flest scorede bortemål. Gleden varte imidlertid ikke helt til pause. Chrysis Michael scoret igjen, fire minutter før hvilen, og dermed var det 3-2 sammenlagt.

Solbakken satte inn Jesper Grønkjær i pausen i et forsøk på å snu oppgjøret, men danskene klarte ikke å få mer enn dette ene målet og må derfor altså se gruppespillet i Champions League fra sofakroken.

Gruppespillet trekkes i Monaco torsdag klokken 18.00.

Les også: Disse spiller Champions League

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere