RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiaskopremiere for Fifa-film

I HARDT VÆR: FIFA og tidligere president Sepp Blatter har vært i hardt vær den siste tiden. Tirsdag denne uken valgte sveitseren å tre av som FIFA-president, kun fire dager etter at han ble gjenvalgt til sin femte periode på tronen i Det internasjonale fotballforbundet.
I HARDT VÆR: FIFA og tidligere president Sepp Blatter har vært i hardt vær den siste tiden. Tirsdag denne uken valgte sveitseren å tre av som FIFA-president, kun fire dager etter at han ble gjenvalgt til sin femte periode på tronen i Det internasjonale fotballforbundet. Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)
Kun to personer kjøpte billett.

Kun to personer løste billett til den første visningen av den FIFA-finansierte filmen «United Passions» i Los Angeles fredag.

Det sier mye om populariteten til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter korrupsjonsskandalen som har rystet fotballverdenen de siste ukene.

Den franske filmen sies å være bestilt av FIFA, og forbundet har betalt rundt 180 av de 212 millionene det kostet å produsere den. Den britiske skuespilleren Tim Roth bekler rollen som den korrupsjonsanklagede presidenten Sepp Blatter, som nylig besluttet at han vil trekke seg.

«United Passions» forteller FIFAs 111 år lange historie og forsøker å vise organisasjonen som en representant for det gode, men hinter samtidig om korrupsjon og underslag uten å utforske temaet dypere.

62-årige Francisco Carrillo fortalte nyhetsbyrået Reuters at han besøkte kinoen fordi han er tilhenger av sporten, som er svært populær i hjemlandet Mexico. Mens frilansjournalisten Alex Goot (31) forklarte at han ønsket å måle folks interesse for filmen.

– Selv før skandalene og etterforskningen startet lurte jeg på hvem som er målgruppen for denne historien. Selv ikke dedikerte fans bryr seg om hvordan FIFA er i styrerommet, sa Goot.

Han mener folk som går på kino for å se filmen midt i organisasjonens største krise, ikke vil oppleve den som særlig informativ.

– Den føltes veldig rar. Filmen presenterte ikke noen sann historie.

New York Times-anmelderen Daniel M. Gold kalte den «en av de minst severdige filmene i nyere tid» og en «uærlig organisasjonsbeskrivelse som ikke engang frister til latter».

Jordan Hoffman i den britiske avisen The Guardian gikk enda lenger og beskrev filmen som «en skam» og «dritt». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere