RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Fiaskosesong for United

Sist oppdatert:
Manchester Uniteds sesong endte i fullstendig fiasko i dag. Arsenal sikret seg FA-cuptittelen i England.

TV2 Nettavisen fulgte FA-cupfinalen direkte her

I Premier League var lagene mer eller mindre koblet av gullkampen like etter nyttår.

Begge lagene hanglet seg til finalen. United spilte uavgjort hjemme mot vesle Exeter fra Conference i tredje runde. Omkampen vant de 3-1.

Arsenal spilte først uavgjort 1-1 mot Sheffield United på Highbury. Returoppgjøret på Bramall Lane endte målløst etter ekstraomganger, og Arsenal vant etter straffekonkurranse.

Dramatisk finale
Lagene har kun møttes i FA-cupfinale én gang, i 1979. Da vant Arsenal etter en av de mest dramatiske finalene i FA-cupens historie.

London-laget ledet komfortabelt 2-0 etter scoringer av Brian Talbot og Frank Stapleton. De så ut til å ro det hele i land, helt til United reduserte fire minutter før slutt ved Gordon McQueen, og utlignet to minutter senere ved Sammy McIlroy.

Men, mens United-fansen jublet for ekstraomganger slo Graham Rix en lang pasning som Alan Sunderland skled i mål ved bakerste stolpe, i kampens siste minutt.

Siden har lagene møttes tre ganger i semifinalen av FA-cupen. United vant alle tre. Til sammen har de møttes elleve ganger. Klubbene har fem seirer hver, mens semifinalen i 1999 endte uavgjort. United vant returoppgjøret.

Lagene har imidlertid møtt hverandre seks ganger på finalearenaene Wembley og Millennium til Community Shields, den klassiske kampen mellom seriemester og cupvinner i august før sesongen tar til.

Arsenal har vunnet fire av disse, mens to har endt uavgjort ved fulltid og med seier til United etter straffekonkurranse.

Arsenal vant oppgjøret i forkant av denne sesongen, men begge lag stilte med reservepregede mannskaper.

Pizzakasting på Old Trafford
I serien i år har United hatt et overtak i oppgjørene mellom klubbene. United vant det første skandaleoppgjøret på Old Trafford, hvor dommer Mike Riley stjal mye av fokuset.

Rio Ferdinand slapp unna rødt kort tidlig i kampen etter en horribel takling som bakerstemann, og Wayne Rooney ble tildelt et heller billig straffespark senere i kampen. Det hele endte med håndgemeng i spillertunnelen, hvor Ashley Cole angivelig skal ha kastet pizza på Sir Alex Ferguson!

United vant 2-0 mot et til da ubeseiret Arsenal, som virket uslåelige. Etter kampen på Old Trafford gikk klubben inn i en dyp formdupp, som ga Chelsea et forsprang de aldri glapp.

Ruud van Nistelrooy ble etter kampen tiltalt for voldelig spill i en takling på Ashley Cole.

I returoppgjøret på Highbury var ikke tilstanden særlig bedre. Kapteinene Patrick Vieira og Roy Keane gikk like godt løs på hverandre i spillertunnellen i forkant av kampen. United vant 4-2 etter en oppvisning av Cristiano Ronaldo.

Thierry Henry er skadet i ankelen, og ikke med i troppen i Cardiff. Uniteds Gabriel Heinze er også uaktuell, mens Gary Neville er usikker. Han er tatt ut i Uniteds 20-mannstropp.

United-manager Alex Ferguson stoler ikke fullt og helt på Arsène Wengers uttalelser om Thierry Henry.

- Vi forbereder oss på at Thierry spiller, men hvis han ikke gjør det, så strekker jeg hendene i været og lover å ikke være så mistroende i fremtiden, sa Alex Ferguson til BBC.

Og manageren har et poeng. Henry har "amputert begge beina fra knærne og ned" mange fredager, men spilt fra start dagen etter. Arsenal har også bare navngitt 19 spillere til kampen, mot Uniteds 20.

Når lagene løper inn på Millennium Stadium er det for femte år på rad at klubben spilles utenfor England. Etter planen er det også siste gang, ettersom nye Wembley stadium skal stå klar til neste finale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere