RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIFA åpner ikke sak mot Jim Solbakken.
FIFA åpner ikke sak mot Jim Solbakken. Foto: Chris Fairweather/huw Evans Agency (NTB scanpix)

FIFA åpner ikke sak mot Jim Solbakken

Sist oppdatert:
Den omstridte fotballagenten kan puste lettet ut.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har sett nærmere på den norske fotballagenten Jim Solbakken og hans praksis, etter at Norges Fotballforbund ba FIFA om å gjøre dette.

Solbakken ble utsatt for kraftig kritikk i norske medier i høst, blant annet gjennom en omfattende artikkel i fotballbladet Josimar, som blant annet hevdet at Solbakken representerte både Mame Biram Diouf og Molde da senegaleseren ble solgt til Manchester United.

- Etter å ha studert saken, har lederen av FIFAs disiplinærkomité konkludert med at det på bakgrunn av den dokumentasjonen og informasjonen FIFA har tilgjengelig, ikke er grunnlag for å åpne disiplinærsak mot spilleragenten Jim Solbakken, sier en FIFA-talsmann til Nettavisen.

NFF forteller i en pressemelding fredag at heller ikke deres påtalenemnd vil forfølge saken ytterligere.

- Flere overganger - som har vært omtalt i media i senere tid - er overganger hvor NFF på det aktuelle tidspunktet innhentet tilleggsinformasjon fra involverte parter, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

- Vi vurderte det dithen på de aktuelle tidspunktene at det ikke var grunnlag for opprettelse av sak, og vi kan ikke se at det i senere tid har fremkommet vesentlig nye opplysninger i media eller gjennom informasjon innhentet fra andre parter i sakene som vi har gjennomgått på nytt - og som nå er foreldet. Vi må forholde oss til dokumentasjon, ikke påstander, når vi skal vurdere disse spørsmålene, konstaterer Fisketjønn.

Jim Solbakken har ikke besvart Nettavisens henvendelse fredag.

- Jeg sover fryktelig godt hver eneste natt. Jeg har alltid bestrebet meg på å følge regelverket. Jeg har, både etter agentregelverket og lovene i Norge, hundre prosent god samvittighet for det jeg gjør, sa Solbakken til Nettavisen etter Josimar-oppslaget i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere