RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEKREFTER: Domenico Scala, leder for FIFAs revisjonskomite, bekrefter at både Qatar og Russland kan bli fratatt fotball-VM.
BEKREFTER: Domenico Scala, leder for FIFAs revisjonskomite, bekrefter at både Qatar og Russland kan bli fratatt fotball-VM. Foto: Ruben Sprich (Reuters / NTB scanpix)

FIFA bekrefter: Russland og Qatar kan miste VM

Dersom det foregikk noe lugubert under tildelingen av mesterskapet, vil de bli fratatt fotball-VM.

Hele Qatar skjelver etter korrupsjonsskandalen mot FIFA.

Nasjonen frykter at de vil miste fotball-VM i 2022, etter at det over lang tid har vært rettet mistanke mot at landet ble tildelt mesterskapet på uærlig vis.

Nå bekrefter FIFA at både Qatar og Russland, som skal arrangere mesterskapet i 2018, kan bli fratatt mesterskapet, dersom det bevises at de vant tildelingen med hjelp av bestikkelser.

- Om det legges frem bevis om at Qatar og Russland fikk VM takket være bestikkelser, så kan de bli fratatt mesterskapet, sier Domenico Scala, sjef for FIFAs revisjonskomite, ifølge Aftonbladet. 

FIFA-president Sepp Blatter meddelte i forrige uke at han gir seg som leder i organisasjonen i løpet av et år, meget sannsynlig på grunn av alle mistankene som rettes mot FIFA om dagen.

Russland har tidligere uttalt at de ikke frykter å bli fratatt mesterskapet, uttalte landets idrettsminister for noen dager siden.

Flere og flere detaljer rundt prosesser rundt tildelinger av verdensmesterskap har kommet opp i lyset den seneste tiden.

Fotball-VM i 2010 ble avholdt i Sør-Afrika, men The Telegraph avslørte her om dagen at mesterskapet egentlig skulle gått av stabelen i Marokko.

Det har også blitt hevdet at Frankrike-VM i 1998 ble til som følge av bestikkelser og uærlig spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere