*Nettavisen* Sport.

FIFA bekreftet sju presidentkandidater

KANDIDAT: Tokyo Sexwale er én av sju kandidater som stiller. Foto: Victor R. Caivano (Ap / NTB scanpix)

David Nakhid vraket fra listen.

28.10.15 12:08

FIFA bekreftet onsdag at sju kandidater stiller i presidentvalget i februar. Michel Platini er foreløpig med på forbundets liste.

Prins Ali Bin Al Hussein (Jorda), Musa Bility (Liberia), Jérôme Champagne (Frankrike), Gianni Infantino (Sveits), Michel Platini (Frankrike), Sjeik Salman bin Ebrahim Al Kalifa (Bahrain) og Tokyo Sexwale (Sør-Afrika) kjemper om presidentvervet i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det bekreftet organisasjonen på sin egen hjemmeside onsdag.

UEFA-president Platini får altså muligheten til å bli president, selv om han er suspendert i 90 dager av FIFA. Franskmannen etterforskes for korrupsjon. Han skal ha fått utbetalt rundt 17 millioner kroner fra FIFA-president Sepp Blatter i 2011. Det undersøkes hvorfor utbetalingen ble gjennomført.

Platini hevder det er snakk om legitime betalinger for arbeid han gjorde for Baltter og FIFA ved årtusenskiftet.

FIFA har de siste månedene vært rammet av en rekke korrupsjonssaker. 14 FIFA-topper ble arrestert i mai.

Prøver på nytt
Prins Ali var Blatters motkandidat i mai, men ble slått overlegent av sveitseren, som går av 26. februar etter sterkt press fra flere hold. Prinsen fra Jordan gjør et nytt forsøk på å ta over en av fotballens viktigste posisjoner.

Franske Champagne var Blatters visegeneralsekretær fra 1999 til 2010, mens Gianni Infantino har vært generalsekretær i UEFA siden 2009.

Sjeik Bin Ebrahim Al Khalifa er president i Det asiatiske fotballforbundet. Bility leder Liberias fotballforbund.

Sexwale er mest kjent for å være en sørafrikansk apartheid-motstander. Han satt blant annet 13 år på Robben Island sammen med Nelson Mandela. 62-åringen har ingen erfaring i fotballbransjen utover å ha bidratt i kampanjen med å få fotball-VM til Sør-Afrika i 2010.

Nakhid ikke med
David Nakhid, som offentliggjorde at han ville bli president i forrige uke, er ikke på listen.

Man trenger støtte fra fem av de 209 medlemsnasjonene for å bli vurdert som kandidat. Ett av forbundene som støttet Nakhid, hadde allerede erklært tillit til en av de andre kandidatene og støtten ble regnet som ugyldig.

Den tidligere landslagskapteinen for Trinidad og Tobago blir dermed ikke å se på den ekstraordinære FIFA-kongressen i slutten av februar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.