FIFA etterforsker Solbakken-overganger

KONTROVERSIELL: Jim Solbakken har tidligere nektet for å ha brutt regler i forbindelse med fotballoverganger.

KONTROVERSIELL: Jim Solbakken har tidligere nektet for å ha brutt regler i forbindelse med fotballoverganger. Foto: Chris Fairweather (Huw Evans Agency / NTB scanpix)

- Vi venter på konklusjonen, sier Kjetil Siem i NFF.

01.12.14 14:18

- Jeg snakket med FIFA for noen dager siden, og etter det jeg forstår skal de komme med en uttalelse i løpet av 14 dager, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til TV 2.

Bakgrunnen for at FIFA nå gransker den norske agenten, er flere oppslag i media den siste tiden. Solbakken blir blant annet beskylt for å representere flere parter ved kjøp og salg av spillere.

NFF er selv i gang med å se på overganger agenten har vært involvert i.

- Men det er ikke slik at hvis FIFA sier A, B eller C, så kan vi bestemme oss for noe annet. Dette er internasjonale overganger og her er det FIFA som bestemmer. Vi venter på en konklusjon fra dem, sier Siem videre.

NFFs juridiske avdeling jobber for tiden med å se på de nasjonale Solbakken-overgangene.

Ifølge Siem er det påstandene de siste ukene som er bakgrunnen for at NFF har valgt å se nærmere på overgangene. Han regner med at Fotballforbundet er ferdig med sin egen utredning i løpet av året.

Trykket på Jim Solbakken startet for alvor da Josimar rullet opp en artikkelserie, med kritisk søkelys på agenten, som har solgt flere norske spillere til utlandet de siste årene.

Fotballmagasinet hevder blant annet å sitte på dokumentasjon som viser at Solbakken representerte både Molde og Mame Biram Diouf da senegaleseren ble solgt fra Molde til Manchester United.

I helgen gikk Terje Liverød hardt ut mot agenten i Nettavisen og uttalte blant annet at Jim Solbakken og Ole Gunnar Solskjær forsøpler norsk fotball.

Solbakken er en nær venn av den tidligere Manchester United-stjernen og har representert Solskjær i flere forhandlinger. Han har også bidratt til kjøp og salg av spillere i klubber Solskjær har vært manager.

Egil Østenstad har også gått hardt ut mot Solbakken og hevdet overfor Josimar at agenten forsøkte å lure Viking i forbindelse med en overgang.

I et VG-intervju forrige måned fortalte Jonathans Parrs far at sønnen hans trodde han hadde en avtale med Jim Solbakken. Denne viste seg ikke å være gyldig.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.