*Nettavisen* Sport.

FIFA fastholder dato for presidentvalg

FIFA-president Sepp Blatters etterfølger blir klar 26. februar. Michel Platini (t.v) er under etterforskning, men er tidligere blitt utnevnt som favoritt til jobben. Foto: Valery Hachefabrice Coffrini (Afp)

Sepp Blatters etterfølger som FIFA-president skal velges 26. februar. Dermed holder organisasjonen fast ved datoen de satte 20. juli i år.

Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) eksekutivkomité holdt et ekstraordinært styremøte tirsdag. Der ble det blant annet diskutert om presidentvalget skulle utsettes på grunn av Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platinis suspensjoner.

Twitter bekreftet de at datoen for valget fremdeles blir 26. februar.

Den ekstraordinære kongressen med presidentvalg blir avholdt etter at Sepp Blatter offentliggjorde at han trakk seg 2. juni.

Tirsdagens styremøte var det første uten Blatter til stede på 40 år. Krisemøtet blir gjennomført i kjølvannet av de 90 dager lange suspensjonene for Blatter og Platini.

Bakgrunnen for utestengelsen er en millionutbetaling fra Blatter til Platini i forbindelse med arbeid gjort fra 1999 til 2002. Ifølge Platini handlet det om betaling for rådgivningstjenester.

Franskmannen var lenge favoritt til å ta over presidentvervet etter Blatter, men etterforskningen har satt ham kraftig tilbake. I tillegg til Platini, er det kun prins Ali bin Al Hussein fra Jordan som offisielt har meldt sitt kandidatur. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.