RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KAOTISKE TILSTANDER: Det var paniske omstendigheter da en gruppering med Chile-fans stormet pressesenteres i forkant av kampen mellom Chile og Spania torsdag.
KAOTISKE TILSTANDER: Det var paniske omstendigheter da en gruppering med Chile-fans stormet pressesenteres i forkant av kampen mellom Chile og Spania torsdag. Foto: Martyn Ziegler

FIFA flau over sikkerhetsglipp

- Vi må se nærmere på situasjonen.

Rio de Janeiro (NTB-DPA): FIFA la seg torsdag flat etter at chilenske fotballfans prøvde å tvinge seg inn på Maracanã via pressesenteret til VM-kampen mot Spania.

- Det er flaut. Vi skal beskytte journalister og mediene. Vi må også beskytte fansen, sa FIFAs sikkerhetsdirektør Ralf Mutschke dagen etter hendelsen.

Billettløse chilenere presset seg onsdag forbi sikkerhetsvakter ved presseinngangen og stormet inn i pressesenteret. Vakter løp etter inntrengerne, som ikledd landslagets røde drakter prøvde å komme seg inn på tribunen.

Mange arrestasjoner
En glassdør ble knust. Stoler, bord og TV-apparater ble veltet, og en lettvegg gikk over ende.

Ifølge Brasils justisminister Andrey Passos Rodrigues ble 87 supportere arrestert. De har fått ordre om å forlate Brasil innen 72 timer.

Rodriguez og sikkerhetsansvarlig for den lokale arrangørkomiteen, Hilario Medeiros, insisterte på at regelboken ble fulgt under det som blir sett på som en unik hendelse i VM-sammenheng.

- Må se nærmere på det
VM-finalen spilles på ikoniske Maracanã 13. juli. Onsdagens glipp har fått arrangøren til å tenke gjennom sikkerhetsopplegget på Brasils 12 VM-stadioner.

- Vi har hatt møter for å se nærmere på situasjonen. Jeg er trygg på at vi unngår at noe slikt skjer igjen, sa Mutschke.

Chile slo Spania ut av VM med 2-0-seier onsdag. Triumfen sendte søramerikanerne til åttedelsfinalen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere