RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fifa forlanger rasisme-forklaring

Sist oppdatert:
Det internasjonale fotballforbundet Fifa går hardt ut mot de rasistiske tilropene Englands fargede spillere fikk da de gjestet Spania. Nå forlanger de en forklaring fra Det spanske fotballforbundet.

Både i U21-landskampen tirsdag og i onsdagens A-landskamp, ble Englands fargede spillere møtt med apelyder fra de spanske tilskuerne.

Nå har Fifa kommet på banen.

- Fifa vil undersøke omstendighetene rundt de to vennskapskampene mellom Spania og England siden de kommer innunder Fifas myndighet. De vil forlange forklaringer fra Det spanske fotballforbundet slik at det kan undersøke hendelsene og få klarhet i om Fifas regler og etiske normer har blitt brutt. De etiske normene ble godkjent av Fifas styre på dets møte 6. oktober 2004, sier en talsmann.

Fifa-president Sepp Blatter er rystet over det som har skjedd.

- Det er overhodet ikke rom for rasisme eller diskriminering i vår sport. Fotball skal derimot være et verktøy til å bygge broer og toleranse, sier han.

Den britiske sportsministeren Richard Caborn vil ta kontakt med sin spanske kollega angående saken.

- Jeg var helt sjokkert av reaksjonene fra publikum og jeg vil skrive til den spanske sportsministeren for å gi uttrykk for hvor krenket jeg ble av oppførselen. Jeg ønsker at han ber Det spanske fotballforbundet fordømme scenene vi var vitne til på Stadio Bernabeu, sier han til Sky Sports.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere