FIFA krever vinter-VM i fotball i 2022

De største europeiske klubbene og ligaene vil helst ha fotball-VM til vanlig tid på sommeren i 2022, men det vil ikke FIFA høre noe om.

De største europeiske klubbene og ligaene vil helst ha fotball-VM til vanlig tid på sommeren i 2022, men det vil ikke FIFA høre noe om. Foto: Adrian Dennis (Afp)

De største europeiske klubbene og ligaene vil helst ha fotball-VM til vanlig tid på sommeren i 2022, men det vil ikke FIFA høre noe om.

Så sent som mandag tok Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kraftig til orde for å arrangere VM i Qatar på vinterstid. Det ble faktisk framsatt som er krav fra FIFAs side.

Den medisinske lederen i FIFA sa da at det ville være en for stor risiko rent helsemessig å arrangere mesterskapet mellom mai og september. Det er et tidspunkt FIFA allerede har avskrevet, fortalte generalsekretær Jerome Valke.

Etter å ha vært i møter om når mesterskapet i 2022 skal arrangeres, mener nå FIFA at det blir spill enten i november og desember eller i januar og februar.

– Det ligger an til å bli et av disse to alternativene, men vi er også blitt bedt om å vurdere en VM-turnering i mai, sier Valke.

De fleste av de store europeiske klubbene vil helst ha turneringen i april eller mai, for da vil VM merkes minst for dem. Det vil betyr at de kan gjennomføre seriespillet omtrent som i en normalsesong, og både økonomisk og på andre måter vil da skadevirkningene bli minimale.

Men avgjørelsen ligger til sjuende og sist i FIFA, og alt tyder på at FIFA-ledelsen kommer til å gå for en VM-turneringen på vinterstid om åtte år. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.