Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIFA kritiserer Nobels Fredssenter

SNAKKET MED NOBELS FREDSSENTER: FIFA og Sepp Blatter virker å være lite fornøyd med at Nobels Fredssenter ikke ønsker å fortsette samarbeidet med FIFA.
SNAKKET MED NOBELS FREDSSENTER: FIFA og Sepp Blatter virker å være lite fornøyd med at Nobels Fredssenter ikke ønsker å fortsette samarbeidet med FIFA. Foto: Alessandro Della Bella (Getty Images)
Sist oppdatert:
Direktør for Nobels Fredssenter, Bente Erichsen, snakket med Sepp Blatter på telefon.

- Vi er skuffet over å få vite gjennom media at Nobels Fredssenter planlegger å avbryte samarbeidet med FIFA om «Handshake for Preace», heter det i en uttalelse på FIFAs hjemmesider.

Mandag kveld ble det nemlig besluttet på et styremøte at Nobels Fredssenter ikke vil fortsette å samarbeide med FIFA.

- Det styret kom fram til var at vi avslutter samarbeidet med FIFA så snart forholdene ligger til rette for det. Administrasjonen går nå i dialog med NFF og FIFA, sa direktør ved Nobels Fredssenter, Bente Erichsen til Josimar mandag kveld.

«Ikke fair play»
Den samme Erichsen var tirsdag morgen i telefonsamtale med FIFA-president Sepp Blatter for å snakke om avgjørelsen.

I uttalelsen på FIFAs hjemmeside kommer det klart frem at organisasjonen ikke er fornøyd med Nobels Fredssenter avgjørelse.

- Dette er ikke «fair play» ettersom de hindrer å fremme de viktigste verdiene av fredsbygging og antidiskriminering, skriver organisasjonen.

Håper initiativet lever videre
I en pressemelding uttaler direktør for Nobels Fredssenter, Bente Erichsen, at de håper initiativet med Handshake for Peace vil fortsette.

- For oss har det vært fint å kunne være fødselshjelper for et slikt prosjekt, men nå ser vi at tiden er inne for å overlate til fotballen å drive prosjektet videre på egen hånd, sier Erichsen.

I pressemeldingen presiserer også Nobels Fredssenter at avtalen med FIFA ikke sies opp umiddelbart, men så fort forholdene ligger til rette for det.

«Vennskap, respekt og fair play»
Handshake for Peace er et initiativ som først ble innført i norsk toppfotball i 2012. Det innebærer at kapteinene både før og etter kamp hilser på hverandre.

Det skal være ment som et symbol på «vennskap, respekt og fair play».

I 2013 undertegnet FIFA en treårskontrakt med Nobels Fredsssenter om å samarbeide om konseptet. Det er denne avtalen Nobels Fredssenter nå ønsker å avbryte.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!