*Nettavisen* Sport.

FIFA nekter å omgjøre kritisert regel

TRIPPEL-STRAFF: Da Wojciech Szczesny felte Arjen Robben fikk han straffe i mot, rødt kort og påfølgende utestengelse som straff. Foto: Darren Staples (/ Reuters / NTB scanpix)

Bestemte at «trippel-straffen» forblir uendret.

02.03.14 13:44

Da Arsenal-keeper Wojciech Szczesny felte Bayerns Arjen Robben i egen 16-meter i Champions League-åttedelsfinalen forrige uke, ble han samtidig offer for en svært omdiskutert straff.

I tillegg til å påføre sitt eget lag straffespark, ble nemlig målmannen vist det røde kortet, som i tillegg betyr at han er utestengt fra returoppgjøret i München.

Endres ikke
Den såkalte «trippel-straffen» ble dermed igjen gjenstand for kritikk og det europeiske fotballforbundet (UEFA, som blant annet arrangerer Champions League) henvendte seg til FIFA for å be dem revurdere regelen.

Lørdag behandlet IFAB (FIFAs lovkomité) saken, og kom fram til at regelen forblir uendret.

«IFAB erkjenner at «trippel-straffen» har blitt heftig debattert, men beslutningen er likevel at røde kort ikke fjernes fra regelen. Grunnen til dette er frykten for flere kyniske fellinger», skriver FIFA på sine hjemmeider.

Vil ha forandring
Da Nettavisen snakket med Jerome Champagne (som jobber for å bli ny FIFA-president) tidligere i år, var han derimot av en helt annen oppfatning enn IFAB.

- Jeg er først og fremst imot trippelstraffen. Rødt kort. Straffespark. Utestengelse. Vi må gi dommerne et alternativ til, mellom gult kort og en tur til garderoben, sa Champagne til Nettavisen da.

Enn så lenge forblir uansett regelen uendret.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag