*Nettavisen* Sport.

FIFA-profil hevder han blir utsatt for et komplott

KOMPLOTT: FIFA-profil Chung Mong-Joon er ikke fornøyd. Foto: Ed Jones (Afp)

Frykter 15 år i FIFA-kulden.

06.10.15 10:05

Sørkoreanske Chung Mong-joon fortalte tirsdag at han risikerer å bli utestengt fra FIFA i 15 år. Presidentkandidaten hevder han blir utsatt for et komplott.

Det var under en pressekonferanse tirsdag milliardæren kom med de oppsiktsvekkende uttalelsene. Gjennom en ni sider lang uttalelse forklarte Mong-joon hvordan han mener FIFA motarbeider sitt kandidatur.

Mong-joon sa at beskyldningene stammer fra da han støttet Sør-Koreas VM-bud til 2022. Da skal han ha foreslått å starte Global Football Fund (GFF) hvor landet lovte å bidra med 777 millioner dollar til utviklingsprosjekter om de fikk mesterskapet.

Selv hevder han at alt skjedde innenfor FIFAs retningslinjer, og at han allerede har blitt etterforsket og frikjent. Nå hevder han at saken tas opp for å «hindre ham i å stille som presidentkandidat».

- Hovedgrunnen til at de ønsker å ta meg er at jeg har vært svært kritisk til maktstrukturen i FIFA, sa sørkoreaneren.

Brev

I november ble Mong-joon navngitt i en rapport i forbindelse med VM-tildelingene til 2018 og 2022. Rapporten førte til en etterforskning ledet av den amerikanske advokaten Michael Garcia. Han kikket blant annet nærmere på flere brev Mong-joon i 2010 sendte til medlemmer av FIFAs eksekutivkomité med forslag om å opprette Global Football Fund.

- Ifølge brevene ønsket Sør-Korea å bidra med 777 millioner dollar for å utvikle ny infrastruktur og renovere eksisterende fasiliteter, sto det i rapporten.

- En farse

63 år gamle Mong-joon offentliggjorde i august at han stiller som presidentkandidat. Han har vært en stor kritiker i av Sepp Blatter, som har styrt FIFA de 17 siste årene.

Mong-joon sa på pressekonferansen at han fryktet at Blatter ville sabotere hans kandidatur og beskrev den etiske komiteen som Blatters torpedoer.

- Den mest reelle faren er ikke at de saboterer mitt kandidatur, men at de saboterer hele valget og FIFA som organisasjon. Så utenkelig det enn høres ut, har det kommet medierapporter om at Blatter planlegger å bli sittende som president når alle andre kandidater er presset ut.

- Dette valget er i ferd med å bli en farse, sa Mong-joon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.